brand

Noul SUV Skoda complet electric cu 7 locuri, programat pentru lansare în 2026

Noul SUV Skoda complet electric cu 7 locuri, programat pentru lansare în 2026

Skoda, producătorul auto ceh, este pe cale să extindă gama sa de vehicule complet electrice în următorii ani. Actualmente, aceasta constă doar dintr-un singur model, Enyaq. Cu toate acestea, până în 2026, Skoda planifică să lanseze încă cinci modele, inclusiv un SUV cu 7 locuri, care va fi vârful de gamă al gamei de vehicule electrice. Acest nou SUV cu 7 locuri va oferi o alternativă complet electrică la popularul model Kodiaq.

Imaginile de brevet pe care le-am găsit dezvăluie designul noului SUV cu 7 locuri de la Skoda. Acesta respectă linia de design „Modern Solid” a Skoda, care a fost prezentată anterior în conceptul Vision 7S. Noul SUV va avea o lungime de aproape cinci metri și un design tradițional de SUV, oferind spațiu suficient pentru 7 pasageri. Se așteaptă ca acesta să fie mult mai scump decât modelul Kodiaq.

Noul SUV Skoda cu 7 locuri va avea o serie de caracteristici interesante în design. Emblema tradițională Skoda va fi înlocuită cu inscripția „Skoda” pe partea din față și spate a mașinii. Designul va include aripi mai late, linii clare și o caroserie simplă, fără detalii complicate. Sub linia capotei, vom vedea o secțiune care amintește de grila unui motor cu ardere internă, dar care de fapt va fi o nouă variație a „Tech Deck”-ului Skoda. Această piesă de plastic va contrasta cu vopseaua exterioară și va integra senzori pentru sistemele de asistență a șoferului, iar laturile acestei secțiuni vor fi integrate cu farurile LED.

Noul SUV Skoda complet electric cu 7 locuri va fi construit pe platforma MEB (Modular Electrification Toolkit) a Grupului Volkswagen. Se așteaptă ca acesta să aibă o baterie mai mare decât modelul Enyaq, oferind astfel o autonomie mai mare. Modelul Vision 7S a prezentat o baterie de 89 kWh, în timp ce Enyaqul actual are o baterie de 82 kWh, care oferă o autonomie maximă de 560 kilometri. Cu un ampatament mai mare, noul SUV ar putea beneficia de o baterie și mai mare, ceea ce ar permite o autonomie și mai mare.

Cu toate acestea, este important de menționat că lansarea noului SUV Skoda cu 7 locuri nu este prevăzută până în 2026. Până atunci, este posibil ca Skoda să utilizeze tehnologia MEB existentă pentru a reduce costurile de producție. Totuși, este de așteptat ca Grupul Volkswagen să lanseze o nouă arhitectură, cunoscută sub numele de SSP (Scalable Systems Platform), în același an, care ar putea fi utilizată și de Skoda pentru viitoarele modele.

Skoda se pregătește pentru o expansiune semnificativă în segmentul vehiculelor electrice, cu planuri de a lansa încă cinci modele până în 2026. Noul SUV Skoda complet electric cu 7 locuri va fi vârful de gamă al acestor modele și va oferi o alternativă spațioasă și ecologică în segmentul SUV-urilor mari. Cu un design modern și caracteristici avansate, acesta promite să fie un competitor puternic pe piață. Cu toate acestea, este important să menționăm că informațiile furnizate sunt bazate pe imagini de brevet și estimări, iar detalii suplimentare vor fi disponibile pe măsură ce lansarea se apropie.