brand

Solutia Gertechteile pentru curatarea filtrelor de particule (DPF): Eficiența și Beneficiile

Solutia Gertechteile pentru curatarea filtrelor de particule (DPF): Eficiența și Beneficiile

Automobilul este un bun esențial în viața de zi cu zi, iar menținerea lui într-o stare optimă de funcționare este de o importanță crucială. În acest sens, filtrul de particule (DPF) joacă un rol esențial în funcționarea corespunzătoare a unei mașini, asigurând reducerea emisiilor nocive. Cu toate acestea, acest filtru poate avea nevoie de curățare periodică pentru a-și menține eficiența. Aici intervine soluția GertechTeile DPF, o soluție de curățare a filtrelor de particule, ce promite eficiență și economie. Dar cât de eficientă este această soluție? Să analizăm mai detaliat.

Rolul filtrului de particule

Filtrul DPF este o componentă esențială a oricărui automobil. Funcția sa principală este de a filtra și de a reține particulele nocive care ar putea fi emise în atmosferă. Durata de viață a unui astfel de filtru variază între 150.000 și 300.000 km, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi starea motorului, stilul de condus și calitatea combustibilului. Un filtru DPF original poate costa până la 3000 EUR, în timp ce unul aftermarket poate ajunge la 1500 EUR.

Formula chimică a soluției GertechTeile DPF

GertechTeile DPF are o formulă chimică neutra, care nu afectează metalele prețioase din filtrul DPF (aur, platină, paladiu, rodium). Aceasta își menține capacitatea de filtrare după curățare, spre deosebire de alte soluții de curățare a filtrelor DPF de pe piață, care sunt de obicei bazate pe acizi, solvenți sau detergenți.

Avantajele utilizării soluției GertechTeile DPF

Economie de carburant

Unul dintre avantajele majore ale utilizării soluției GertechTeile DPF este economia de carburant. Dacă mașina dumneavoastră consumă în mod normal 10 litri la 100 de kilometri și parcurgeți 50.000 de kilometri pe an, curățarea cu GertechTeile DPF poate reduce consumul cu până la 10%. Acest lucru se poate traduce într-o economie de aproximativ 2500 lei pe an.

Protecție împotriva problemelor mecanice

Un filtru DPF curat protejează motorul și componentele sale de probleme potențiale. Un filtru infundat poate cauza daune la senzorul de presiune diferențială, poate afecta turbina, supapele de evacuare, sondele Lambda și altele. Toate aceste piese sunt costisitoare, iar reparațiile pot adăuga costuri suplimentare considerabile.

Puterea de curățare a soluției GertechTeile DPF

GertechTeile DPF are o putere de curățare extrem de eficientă și a fost special dezvoltată pentru a reacționa doar cu depunerile de hidrocarburi și cenușă. Acest lucru permite o aplicare rapidă și eficientă. Procedura de curățare durează aproximativ 30 de minute, dar cu măsurători, demontare, montare și măsurători ulterioare, poate dura aproximativ o oră.

Cum se utilizează soluția GertechTeile DPF

Utilizarea soluției GertechTeile DPF este un proces relativ simplu. În primul rând, trebuie să porniți motorul și să-l lăsati să meargă la relanti până când temperatura apei din motor ajunge la 90 de grade Celsius. Apoi, identificați furtunul celui mai accesibil senzor de presiune înainte de filtrul DPF, sonda Lambda sau senzorul de temperatură la care aveți acces.

Urmează injectarea soluției de curățare în galeria de evacuare și observarea fumului alb care iese pe evacuare, semn că soluția a început să acționeze asupra depunerilor din interiorul filtrului DPF. Lasă motorul la ralanti aproximativ 3-5 minute. Apoi, apăsați pedala de accelerație până la 1500-2000 de turații pe minut pentru aproximativ 15-20 minute și observați cum pe evacuare începe să iasă un fum dens, alb, cenușiu sau negru.

Rezultatele utilizării soluției GertechTeile DPF

În urma utilizării soluției GertechTeile DPF, puteți aștepta ca mașina dumneavoastră să funcționeze ca și cu un filtru nou, fără să plătiți sumele mari pentru înlocuirea acestuia. În cazul filtrelor "topite", chiar dacă nu se poate elimina partea topită a filtrului, prin curățarea celorlalte părți (laterale) se poate obține o valoare acceptabilă, sub pragul de avarie care declanșează aprinderea martorului "Check Engine". Aceasta poate permite trecerea legală a oricărui test de noxe.

Înlocuirea filtrului DPF cu unul nou

Dacă decideți să înlocuiți filtrul DPF, trebuie să știți că este recomandat să folosiți un filtru nou, original. În cazul în care decideți să achiziționați un filtru DPF original, dar Second Hand, este recomandat să treceți prin procesul de curățare cu soluția GertechTeile DPF înainte de instalare.

Dezactivarea filtrului DPF

Dezactivarea filtrului DPF este o opțiune nerecomandată, deoarece poate avea consecințe legale și poate afecta funcționarea corectă a motorului. În plus, RAR (Registrul Auto Român) a devenit mai vigilent în ceea ce privește inspecțiile tehnice periodice (ITP).

Concluzii

În concluzie, utilizarea soluției GertechTeile DPF poate aduce multe beneficii, de la economie de carburant, până la prelungirea duratei de viață a filtrului DPF și a motorului. Însă, ca orice produs, este important să urmați instrucțiunile de utilizare și să luați o decizie informată înainte de a-l utiliza.