brand

Skoda Kodiaq 2024 a fost prezentată în schițe exterioare cu un design evolutiv

Skoda Kodiaq 2024 a fost prezentată în schițe exterioare cu un design evolutiv

Cu siguranță nu ducem lipsă de teasere pentru Kodiaq 2024, deoarece Skoda vrea să se asigure că SUV-ul său emblematic nu va trece neobservat. Acest lucru are sens, având în vedere că modelul ieșit din uz este de departe cel mai popular vehicul utilitar sport al mărcii cehe, având 841.900 de vânzări de la lansarea sa în 2017. A doua generație a modelului este chiar după colț, iar pentru a ușura așteptarea, teasere proaspete oferă o privire asupra designului exterior.

La fel ca toate celelalte SUV-uri Skoda, Kodiaq 2024 va păstra luminile duble. Avem impresia unui facelift mai degrabă decât a unui vehicul cu adevărat next-gen, deoarece stilul este instantaneu familiar. Modelul său soră, Volkswagen Tiguan, a trecut prin modificări exterioare mai substanțiale pentru modelul nou lansat. Modelul din Wolfsburg va fi vândut strict cu cinci locuri pentru a face loc unui Tayron cu trei rânduri de scaune la nivel global, în timp ce Skoda intenționează să ofere Kodiaq cu posibilitatea de a alege între cinci și șapte locuri.

Schițele de design alăturate arată două modele diferite de lumini spate, dar nu este clar care dintre ele va fi disponibil. Motivul în formă de C este vizibil pe ambele, fiind mai proeminent pe mașina galbenă, în timp ce cea argintie are o bară luminoasă care se întinde pe toată lățimea hayonului. Producătorii auto rareori oferă o mașină cu două seturi de faruri spate, deoarece acest lucru crește costurile de fabricație, așa că va trebui să așteptăm să vedem care dintre cele două va fi instalat pe modelul de serie.

Nu vă puteți da seama din aceste schițe, dar Skoda a anunțat deja că noul Kodiaq va fi cu 61 de milimetri (2,4 inch) mai lung, în timp ce ampatamentul va fi preluat, la 2791 mm (110 in). Rămâneți la modelul cu cinci locuri, iar capacitatea de încărcare a sărit cu 75 de litri, ajungând la 910 litri cu bancheta din spate rabatată. Modelul cu trei rânduri de scaune ajunge la un maxim de 845 de litri. Există, de asemenea, ceva mai mult spațiu la cap pentru pasagerii din spate decât înainte.

În timp ce schițele sugerează că exteriorul va fi mai mult decât la fel, habitaclul deja dezvăluit va reprezenta o schimbare majoră față de prima generație Kodiaq. Acesta va avea un instrumentar de bord digital de 10,25 inch, un sistem de infotainment de 13 inch și trei așa-numite Smart Dials cu o diagonală de 1,25 inch. Aceste mici ecrane vor putea fi configurate pentru a accesa o gamă mai largă de funcții fără a aglomera consola centrală cu o mulțime de butoane.

Susținut de ceea ce Grupul Volkswagen numește platforma MQB Evo, Kodiaq 2024 va fi propulsat de suspecții obișnuiți: 1.5 TSI, 2.0 TSI și 2.0 TDI - toate acestea vor fi conectate la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Cea mai mare noutate de sub capotă va fi un hibrid plug-in bazat pe 1.5 TSI și conectat la o transmisie DSG cu șase trepte. În funcție de motorizare, unele versiuni au tracțiune față, în timp ce altele vin cu tracțiune integrală.

Premiera mondială este programată să aibă loc în zilele următoare.