brand

Renault prezintă noul SUV Kardian pentru piețele internaționale. Acesta debutează pe 25 octombrie

Renault prezintă noul SUV Kardian pentru piețele internaționale. Acesta debutează pe 25 octombrie

Renault a numit noul SUV pe care intenționează să-l lanseze pentru piețele internaționale. Acesta se numește Kardian și va debuta pe 25 octombrie. Atunci, constructorul auto francez va prezenta și noua sa strategie pentru piețele internaționale.

Noul SUV de segment B va fi pus în vânzare mai întâi în America Latină, deschizând porțile la Rio de Janeiro, înainte de a fi disponibil în alte părți. Renault spune că noul Kardian va întruchipa "începutul noii ofensive de produse a mărcii pe piețele din afara Europei".

Detaliile despre noul model rămân evazive, dar ar putea fi versiunea Renault a modelului Dacia Sandero Stepway. Dacia a actualizat Sandero în 2020 pentru anul model 2021 cu o nouă generație care a inclus varianta robustă Stepway. Sandero Stepway este o versiune de înălțime mare a hatchback-ului care dispune de bare de acoperiș, plăci de protecție integrate în bare de protecție, o înălțime de rulare crescută, arcuri de aripă din plastic și muluri suplimentare.

Anunțând debutul lui Kardian în octombrie, Renault a prezentat și SUV-ul. Constructorul auto a dezvăluit marca verbală a SUV-ului sub emblema Renault. De asemenea, a oferit o scurtă privire asupra farurilor spate, a hayonului și a spoilerului de acoperiș, dar nu este ușor să discernem detalii despre designul general al SUV-ului. Cu siguranță, acesta arată similar cu Sandero.

Renault a reîmprospătat recent Arkana, oferind SUV-ului un facelift complet. Acesta a adoptat noul logo corporativ al mărcii, dar nu pare să împărtășească niciun motiv stilistic proeminent cu noul model de segment B. Blocurile optice spate arată complet diferit, dar cele două modele ar putea avea unele asemănări în partea frontală.

Nu avem niciun detaliu despre motorizare pentru noua ofertă a constructorului francez. Nu ne așteptăm la nicio electrificare, deoarece Dacia nu oferă pentru Sandero niciun tren de propulsie electrificat. Nu ne așteptăm ca noua generație Dacia să fie lansată până în a doua jumătate a deceniului, când alianța intenționează să intensifice producția de vehicule electrificate.

Renault face parte dintr-o alianță cu Nissan de aproape 25 de ani. Mitsubishi s-a alăturat în 2017. La începutul anului 2022, trioul a anunțat un plan de lansare a nu mai puțin de 35 de noi modele electrice până la sfârșitul deceniului, 90% dintre acestea urmând să se bazeze pe cinci platforme comune. Strategia alianței include planuri de producere în masă a bateriilor solid-state până la mijlocul anului 2028.