brand

Renault Clio 2024 surprins în timpul testelor

Renault Clio 2024 surprins în timpul testelor

O imagine cu faceliftul viitoarei generații Renault Clio a fost recent zărită. Aceasta pare să prezinte câteva modificări, cum ar fi o bară de protecție și o grilă revizuite. Se pare că o versiune reîmprospătată a popularei mașini compacte este pe drum.

Anul acesta, Ford retrage Fiesta, în timp ce Volkswagen a sugerat că Polo ar putea să nu supraviețuiască reglementărilor Euro 7. În opoziție, Renault pare să se angajeze să își păstreze hatchback-ul de segment B, deoarece fotografii spion recente demonstrează că Clio va avea o actualizare în 2023, care ar trebui să dureze 3-4 ani. Paparazzii celor de la Motor1.com auto au văzut și prototipul camuflat care este testat în Franța.

Camuflajul alb-negru al modelului Clio 2024 a fost eficient în a ne da impresia că va fi similar cu predecesorii săi. Cu toate acestea, o mașină fără camuflaj a fost văzută recent în timpul unei ședințe foto, indicând modificări semnificative ale semnăturii luminoase LED din față. Videoclipul care însoțește această imagine arată probabil o echipare Esprite Alpine de nivel superior, cu lumini de zi care ajung până la bara de protecție, similar cu ceea ce au Peugeot sau DS Automobiles.

Renault vrea să facă unele modificări în partea din spate a lui Clio 2024. Luminile spate par să fi fost actualizate cu grafică LED, iar bara de protecție a fost revizuită cu un spațiu mai mare pentru a găzdui plăcuța de înmatriculare. Spre deosebire de alte companii auto, care obișnuiesc să ascundă vârful eșapamentului sub bara de protecție la modelele lor neperformante, constructorul francez pare să experimenteze ceva în ceea ce privește motorul, deoarece vârful iese mai mult în afară decât este obișnuit.

În ciuda faptului că echipa celor de la motor1.com nu a reușit să arunce o privire în interiorul habitaclului, putem observa că Renault a depus eforturi pentru a ascunde panoul de bord. Acest lucru implică faptul că se pregătesc unele modificări, dar, având în vedere că este vorba doar de un facelift, probabil că nu este nimic care să ne entuziasmeze prea tare. Cum crossoverele și vehiculele electrice au devenit din ce în ce mai populare, cererea pentru hatchback-uri subcompacte cu motoare cu combustie internă nu mai este la fel de mare ca înainte, așa că nu este rezonabil să cheltuiești mulți bani pentru o reîmprospătare la jumătatea ciclului.

În această toamnă, lansarea lui Mitsubishi Colt va coincide cu faceliftul lui Renault Clio 2024. Acest "nou" hatchback va fi produs de marca cu sigla cu diamante, echipat cu același sistem de propulsie de la Clio E-Tech Hybrid. Acesta va fi construit la Bursa, în Turcia, unde este asamblat și Clio, și se alătură modelului Captur, care a fost rebranduit sub numele de ASX.