brand

Renault Captur primește un facelift semnificativ pentru 2025

Renault Captur primește un facelift semnificativ pentru 2025

Renault, unul dintre producătorii auto de top din lume, a lansat recent versiunea revizuită a modelului său popular, Captur. Acest SUV compact a primit un facelift impresionant, aducându-i un nou look și tehnologie de ultimă generație, furnizată de Google. Vom explora în detaliu aceste noi caracteristici și modificări aduse de Renault Captur.

Unul dintre cele mai evidente schimbări aduse de Renault Captur este designul său exterior. Fața mașinii a suferit o transformare majoră, cu o nouă grilă frontală complexă și un logo redesenat ce amintește de Renault Scenic E-Tech. Farurile verticale, amplasate pe fiecare parte a barei de protecție, completează noul aspect al fațetei mașinii. În spate, Captur prezintă un design mai subtil, cu un nou difuzor și stopuri transparente. Pentru a completa noul aspect al Captur, Renault oferă și o gamă variată de culori și combinații de vopsire în două tonuri.

Renault Captur își îmbunătățește și tehnologia la bord, oferind un sistem de infotainment OpenR Link cu ecran tactil central de 10.4 inch. Acest sistem rulează pe platforma Google, oferind acces la Google Maps, Google Assistant și peste 50 de aplicații disponibile prin intermediul Google Play Store. Captur dispune, de asemenea, de conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto, care sunt incluse în echiparea standard.

Renault Captur primește un facelift semnificativ pentru 2025

Noul Captur oferă un interior rafinat, cu materiale de înaltă calitate și atenție la detalii. Renault a ales să renunțe la piele în favoarea unor materiale reciclate, care au un impact redus asupra mediului înconjurător. Modelele de top, precum Esprit Alpine, beneficiază de tapițerie din materiale reciclate și reciclabile în proporție de peste 26%. Pentru a completa aspectul premium al interiorului, Captur dispune de pedale sport din aluminiu, cusături contrastante albastre și steaguri tricolore franceze.

Renault Captur vine echipat cu o gamă variată de motoare, oferind opțiuni pentru fiecare preferință. Varianta de bază este propulsată de un motor turbo pe benzină cu trei cilindri și o capacitate de 1.0 litri, care produce 90 de cai putere și este cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte. Pentru o putere mai mare, Captur oferă și un motor turbo pe benzină cu patru cilindri și o capacitate de 1.3 litri, disponibil în două variante: 140 de cai putere și 160 de cai putere. Ambele variante sunt disponibile cu o cutie de viteze manuală sau o transmisie automată cu dublu ambreiaj în șapte trepte.

Pe lângă motoarele pe benzină, Renault Captur este disponibil și în variante hibride. Versiunea E-Tech dispune de un sistem de propulsie hibrid complet, care combină un motor pe benzină cu patru cilindri și două motoare electrice. Această configurație oferă o putere totală de 145 de cai putere și permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 10 secunde. Captur E-Tech beneficiază și de o funcție E-Save, care menține rezerva de energie a bateriei la cel puțin 40%, pentru a fi utilizată ulterior sau pentru a maximiza performanțele mașinii când este nevoie.

Renault Captur este echipat cu o serie de sisteme de siguranță și asistență la conducere pentru a oferi o experiență sigură și confortabilă. Printre acestea se numără controlul de croazieră adaptiv, avertizarea de oboseală a șoferului și un buton "My Safety" care permite șoferului să activeze setările personalizate ale sistemului ADAS. Captur este, de asemenea, dotat cu un afișaj digital pentru șofer de 10.25 inch, un pad de încărcare wireless și porturi USB-C pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Noul Renault Captur va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2024, iar clienții vor putea alege între trei nivele de echipare: Evolution, Techno și noul Esprit Alpine. Prețurile pentru Captur vor fi anunțate ulterior, iar clienții vor avea opțiunea de a personaliza mașina în funcție de preferințele lor.

Revizia dramatică și tehnologia Google-Powered fac din noul Renault Captur un SUV compact de top. Cu un design îndrăzneț, un interior rafinat și tehnologie de ultimă generație, Captur oferă o experiență de conducere excelentă și plăcută. Cu opțiuni de motoare pe benzină și variante hibride, Captur satisface nevoile fiecărui șofer. Așteptăm cu nerăbdare să vedem această nouă versiune pe șosele și să explorăm toate caracteristicile sale remarcabile.