brand

Renault Captur 2024: O nouă formă mai agresivă

Renault Captur 2024: O nouă formă mai agresivă

Renault Captur, unul dintre cele mai bine vândute modele de crossover mici, este pe punctul de a-și reînnoi rivalitatea cu Nissan Juke în acest an. Acest lucru se datorează unei actualizări exhaustive care urmează să sosească în prima jumătate a anului 2024.

Actualizarea va aduce o schimbare dramatică în designul Renault Captur, cu o față mai ascutită care trage designul spre cel al modelului de top Austral. În același timp, se îndepărtează ușor de modelul Clio, cu care este strâns legat.

Noul design include un spoiler frontal mai agresiv, în timp ce grila frontală se joacă cu cea mai recentă identitate corporativă a Renault.

Partea din spate va fi mai familiară, cu luminile de coadă în formă de C ale modelului actual fiind păstrate și doar revizuiri minore ale componentelor din plastic, cum ar fi spoilerul.

Ca de obicei, la actualizările de la jumătatea duratei de viață, panourile metalice principale, cum ar fi ușile, vor rămâne neschimbate.

În interior, ne putem aștepta la câteva upgrade-uri majore, cu o îmbunătățire a calității materialelor - unul dintre cele mai puternice puncte ale actualului Captur. Sistemul de infotainment cu orientare portret de 9,3 inci și panoul de instrumente de 10 inci vor fi disponibile pentru mai multe niveluri de echipare.

În ciuda faptului că noul Captur va rămâne pe aceleași temelii CMF-B ca și Clio, nu va urma acest model în a oferi trenuri de rulare cu motorizare pură pe benzină. În schimb, Captur va fi doar electrificat cu configurația full-hybrid E-Tech de 1,6 litri existentă fiind păstrată.

Nu există încă informații despre dacă varianta plug-in hybrid anterioară ar putea reapărea, poate într-o formă modificată cu o autonomie electrică crescută.

Este posibil ca Renault să se alăture cu tehnologia full-hybrid pe acest Captur, permițând o trecere la trenuri de rulare hibride pe bază de benzină chiar mai eficiente (dezvoltate împreună cu conglomeratul chinez Geely) pe următoarea generație complet nouă, prevăzută pentru 2026.

Renault Captur 2024 promite să fie un pas major înainte pentru modelul popular. Cu un design exterior actualizat, îmbunătățiri în interior și un motor full-hybrid, acesta este un model pe care iubitorii de mașini îl vor aștepta cu nerăbdare.