brand

Toyota RAV4 a fost cea mai bine vândută mașină în 2022

Toyota RAV4 a fost cea mai bine vândută mașină în 2022

Raportul privind vânzările globale întocmit de JATO Dynamics pentru 2022 s-a încheiat cu un total de 79,4 milioane de vehicule noi vândute în întreaga lume, cu două procente mai puțin decât în 2021. America de Nord, Europa și China au înregistrat o scădere a vânzărilor, în timp ce piețele emergente precum India, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa au raportat o creștere, aproape compensând declinul din alte regiuni. Totuși, acesta nu este cel mai intrigant amănunt din raport.

JATO a raportat că Toyota RAV4 a fost cel mai bine vândut vehicul la nivel mondial în 2022, cu peste 1 milion de unități distribuite clienților, iar 43% dintre acestea au fost cumpărate în America de Nord. Toyota Corolla s-a clasat pe locul al doilea, cu aproximativ 992.000 de vânzări, iar Tesla Model Y pe locul al treilea, cu 747.000 de înmatriculări la nivel global. Dintre cele 10 modele din Top 10, Toyota a deținut cinci, Ford, Nissan și Honda au avut câte unul fiecare, iar Tesla a avut două.

Având în vedere statisticile, Toyota a fost principalul producător de automobile din lume în 2022, deținând 13% din piața mondială de vehicule ușoare noi. Gigantul japonez a înregistrat o creștere de 0,3% a vânzărilor datorită cererii solide din China, care este acum principala sa piață care depășește SUA și Japonia. Grupul Volkswagen a fost al doilea producător de automobile din lume, în ciuda unei scăderi de 10% a vânzărilor. Lista este urmată apoi de Hyundai-Kia, Stellantis și General Motors.

Raportul JATO a arătat că BYD a fost producătorul auto cu cea mai rapidă expansiune din lume în 2021. Compania chineză și-a crescut cota globală cu 1,5%, ceea ce a dus-o la 2,42% din piața internațională. În plus, a fost al doilea cel mai mare vânzător de vehicule electrice cu baterii, după Tesla. În ceea ce privește sectorul vehiculelor electrice, vânzările de mașini electrice în general au crescut la 7,37 milioane în 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 2,9 milioane față de anul precedent. BEV-urile au reprezentat 9,3 la sută din industria auto mondială.