brand

Cam așa ar putea arăta noul Dacia Duster 2024

Cam așa ar putea arăta noul Dacia Duster 2024

Duster este cu siguranță una dintre cele mai influente mașini pentru Dacia, deoarece a vândut 197.100 de exemplare în întreaga lume în 2019. Acest lucru duce vânzările sale cumulate din 2010 până în prezent la peste două milioane. În Europa, a fost cel mai bine vândut SUV pe piața de retail anul trecut și al doilea cel mai bine vândut model al constructorului auto român. Un nou Duster a fost anunțat la începutul acestui an, iar recent, Kolesa.ru ne-a oferit o primă imagine a viitorului model.

Imaginea de aici nu sunt oficiale, ci sunt desene digitale bazate pe fotografiile spion. Prima vedere a noului Duster a fost un prototip cu o caroserie de serie și lumini bine mascate. Am putut vedea dimensiunile și forma de cutie a modelului, precum și unele detalii mai fine, cum ar fi frânele pe disc din spate și mânerele ușilor din spate care erau ascunse.

Un limbaj de design pentru viitorul Duster a fost dezvăluit de Dacia sub forma conceptului Bigster, care va fi lansat în cele din urmă ca versiune de serie în 2025.

Acesta va fi primul model de segment C pentru marcă și se anticipează că va măsura 4,6 metri (181 inch) în lungime, ceea ce îi va permite să fie mai mare decât versiunea originală a lui Duster și să ofere mai mult spațiu interior. Se așteaptă ca trecerea la arhitectura Renault-Nissan Mitsubishi CMF-B să îmbunătățească ambalajul și să facă noul Duster și mai practic.

Platforma CMF-B, utilizată deja de Renault, Nissan și Mitsubishi, va permite Dacia să introducă un sistem de propulsie hibrid pe Duster. Se pare că este probabil ca vagonul Jogger să aibă în comun un motor hibrid care nu necesită o priză, fiind posibil să se lucreze la un sistem plug-in. Este prea devreme pentru a spune dacă noul Duster va avea un motor diesel.

Până la sfârșitul acestui an, ne putem aștepta să avem o imagine completă a viitorului Duster, iar vânzările vor începe la începutul anului 2024. Până atunci, este posibil să apară numeroase fotografii spion, așa că fiți cu ochii în patru.