brand

Nou SUV Renault Symbioz Hibrid: Numele și Imaginile Apar pentru Prima Dată

Nou SUV Renault Symbioz Hibrid: Numele și Imaginile Apar pentru Prima Dată

Renault a dezvăluit numele și câteva imagini teaser ale noului model conceput pentru a umple golul dintre oferta sa de SUV-uri de dimensiuni mici și medii. Renault Symbioz va fi o alternativă pentru segmentul C la mașini precum Nissan Qashqai și Kia Niro și va fi oferit cu un sistem de propulsie hibrid de la lansare.

Numele Symbioz provine din cuvântul grecesc antic ‘symbiosis’, care înseamnă ‘a trăi împreună’. Sylvia Dos Santos, șeful strategiei de numire a Renault, a dorit un insignă cu “semnificație umană”, susținând că Symbioz exprimă “legătura strânsă dintre o familie și mașina lor”.

Ne-au fost furnizate doar câteva imagini teaser ale mașinii până acum, dar știm - așa cum s-a raportat anterior - că Symbioz se va situa între Captur și Austral SUVs în gama Renault de modele pe benzină și hibrid. Introducerea sa probabil sună clopotul de moarte pentru Arkana, care nu va fi înlocuită când producția se va încheia.

Măsurând 4,41m-lungime, Symbioz este cu doar 15mm mai scurt decât popularul Qashqai și chiar mai aproape ca lungime de Kia menționat anterior. Imaginea teaser a profilului lateral al mașinii dezvăluie un acoperiș relativ lung pentru Symbioz și sugerează că designul va împrumuta din noul Renault Scenic complet electric, inclusiv lămpile LED verticale ascuțite ale acelei mașini și farurile subțiri și designul frontal angular.

Nou SUV Renault Symbioz Hibrid: Numele și Imaginile Apar pentru Prima Dată

Poza interioară pe care Renault a împărtășit-o evidențiază acoperișul dintr-o singură bucată de sticlă - similar cu cel găsit în Scenic EV, care va utiliza aceeași tehnologie de opacitate ajustabilă ‘Solarbay’. Cu toate acestea, restul designului interior va fi preluat de la Captur SUV și recent reînnoitul Clio supermini, asta se poate deduce din ecranul tactil portret independent și banca de întrerupătoare pe care le putem distinge în imagine.

Nu avem informații despre mărimea portbagajului sau dimensiunile cabinei, dar Renault afirmă că Symbioz va cântări “sub 1.500kg.” O laudă ciudată pentru un crossover pentru familie, dar Renault susține “o plăcere de a conduce crescută și un consum de combustibil mai mic” ca rezultat.

Astfel, Renault a confirmat că Symbioz va fi oferit cu motorul hibrid E-Tech 145 al producătorului, găsit atât în Clio supermini cât și în Captur SUV. Nu au fost divulgate încă cifre despre performanță sau economia de combustibil.

Symbioz va fi dezvăluit în primăvară, posibil alături de o versiune reînnoită a Captur, dar datele exacte pentru dezvăluirea ambelor mașini nu au fost încă confirmate. Este aproape o certitudine că mașina mai mare va utiliza tehnologia platformei CMF-B HS (high specification) a Renault - deschizând posibilitatea unui sistem de propulsie hibrid plug-in la o dată ulterioară.

Nu este prima dată când Renault utilizează numele Symbioz, cu insigna apărând pentru prima dată pe un concept car complet electric în 2017. Acel model a fost o mașină executivă mai eleganta și mai concentrată pe aerodinamică, cu un sistem de propulsie cu doi motoare de 670 CP și tehnologie de conducere autonomă de nivel 4. La momentul respectiv, a prezentat viziunea mărcii pentru mobilitate în 2030.

Noul S.U.V Renault Symbioz se anunță a fi un jucător important pe piața mașinilor hibride, cu un design modern, tehnologie avansată și o filosofie centrată pe confortul și plăcerea de a conduce. Va fi interesant de văzut cum va fi primit de public și cum va influența evoluția pieței auto. Până atunci, rămânem cu ochii pe Renault pentru mai multe detalii și imagini.