brand

Prețuri, specificații și detalii complete pentru noul SUV electric Ford Explorer

Prețuri, specificații și detalii complete pentru noul SUV electric Ford Explorer

Noul Ford Explorer este un SUV electric care combină tehnologia de ultimă oră cu un nume bine-cunoscut în industria auto. După o întârziere de șase luni, acest model este acum disponibil în Europa și primele livrări sunt așteptate începând cu luna septembrie 2024. În acest articol, vom explora prețurile, specificațiile și detalii complete despre noul Ford Explorer.

Ford oferă două niveluri de echipare pentru noul Explorer: Select și Premium. Prețul de pornire pentru versiunea Select este de 53.300 de euro, în timp ce versiunea Premium începe de la 58.300 de euro. În viitor, va fi disponibilă și o versiune cu autonomie mai mică, denumită Standard Range, care va avea un preț de aproximativ 46.600 de euro.

Noul Ford Explorer este disponibil cu două variante de baterii: 77 kWh și 79 kWh, dezvoltate în colaborare cu Grupul Volkswagen. Versiunea cu baterie de 77 kWh are o autonomie maximă de 602 km, în timp ce versiunea cu baterie de 79 kWh oferă o autonomie de 531 km. Ambele variante sunt echipate cu un sistem de propulsie cu două motoare și tracțiune integrală.

Ford Explorer impresionează cu un design robust și agresiv, cu faruri LED și o grilă frontală distinctivă. Modelul european are o lățime mai mare decât variantele americane, dar este mai scurt în lungime și înălțime. Interiorul oferă un ecran central tactil de 14.6 inch, scaune față încălzite, încărcare wireless pentru telefoane, sistem audio premium și multe alte dotări. Portbagajul are o capacitate de 450 de litri și poate fi extins prin rabatarea banchetei spate.

Noul Ford Explorer vine echipat cu un sistem avansat de infotainment SYNCMove, care permite utilizatorilor să acceseze hărți, aplicații și funcții smartphone într-un mod intuitiv. De asemenea, acesta oferă dotări de siguranță precum avertizare pentru traficul din lateral, frânare activă și senzori de parcare cu cameră video. Nivelurile superioare de echipare includ jante din aliaj de 20 de inch, un acoperiș panoramic și faruri LED matrice.

Noul Ford Explorer este o alegere interesantă pentru cei care caută un SUV electric de înaltă performanță. Cu o autonomie impresionantă, tehnologie avansată și un design atrăgător, acesta se remarcă în segmentul SUV-urilor electrice. Prețurile competitive și nivelurile generoase de echipare fac din Ford Explorer o opțiune atractivă pe piața autovehiculelor electrice.