brand

Volkswagen Tiguan 2024: Noul SUV disponibil în România cu prețuri începând de la 33.269 de euro

Volkswagen Tiguan 2024: Noul SUV disponibil în România cu prețuri începând de la 33.269 de euro

Volkswagen a devenit o marcă de referință în ceea ce privește mașinile SUV, iar recent a adăugat un nou model în portofoliul său: Volkswagen Tiguan. Acesta este acum disponibil pe piața din România, cu prețuri începând de la 33.269 de euro. Acest articol vă va oferi o privire detaliată asupra caracteristicilor, prețurilor și disponibilității acestui nou model pe piața auto din România.

Anul trecut, în toamna, Volkswagen a prezentat cea de-a treia generație a modelului său de clasa compactă, Tiguan. Acum, acest SUV poate fi comandat și de către clientii din România.

Noul Volkswagen Tiguan este oferit în cinci niveluri de echipare: Base, Life, Advanced, Elegance și R-Line. Fiecare nivel de echipare vine cu o serie de caracteristici și dotări specifice, pentru a se potrivi diferitelor nevoi și preferințe ale clienților.

Pentru început, Volkswagen oferă două opțiuni de motorizare pentru noul Tiguan pe piața din România. Prima opțiune este un motor de 1,5 litri pe benzină, disponibil în două variante de putere: 130 CP și 150 CP. Acest motor este echipat cu un sistem mild-hybrid, care contribuie la economisirea combustibilului și la reducerea emisiilor. A doua opțiune este un motor diesel de 2,0 litri, disponibil de asemenea în două variante de putere: 150 CP și 193 CP.

Prețul de pornire pentru noul Volkswagen Tiguan este de 33.269 de euro pentru versiunea de bază a SUV-ului, echipată cu motorul pe benzină de 1,5 litri cu 130 CP și transmisia automată DSG.

Pentru variantele echipate cu motorul diesel de 2,0 litri, prețurile încep de la 37.239 de euro pentru versiunea cu 150 CP și de la 44.518 euro pentru versiunea cu 193 CP.

Echiparea de top, R-Line, este disponibilă doar cu motorul diesel de 2,0 litri cu 193 CP și transmisia automată DSG. Prețul pentru această versiune începe de la 50.394 de euro.

Nivelul de echipare Base vine cu un set de dotări standard, care includ faruri cu tehnologie LED, tablou de bord digital, sistem de infotainment cu o diagonală de 32 cm, cameră pentru mersul cu spatele, sistem de climatizare automat, volan din piele cu comenzi și jante de oțel cu diametrul de 17 inch.

Nivelul de echipare Life adaugă la dotările standard o serie de facilități suplimentare, precum un sistem de navigație îmbunătățit, un sistem de sunet de înaltă calitate, scaune față încălzite și un senzor de ploaie.

Echiparea Advanced include toate dotările nivelurilor Base și Life, plus alte dotări suplimentare, precum un sistem avansat de asistență la parcare, un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope și un sistem de control al tracțiunii.

Nivelul de echipare Elegance aduce un plus de rafinament și lux, cu dotări precum scaune din piele, un sistem de infotainment de top, un sunroof panoramic și un sistem de asistență la condus de înaltă tehnologie.

Echiparea de top, R-Line, aduce la pachet toate dotările nivelurilor anterioare, plus alte dotări exclusive, precum jante din aliaj de 19 inch, faruri LED adaptive, un sistem de parcare automat și scaune sport.

Noul Volkswagen Tiguan reprezintă o opțiune atractivă pentru cei care caută un SUV compact, cu o gamă largă de dotări și un preț accesibil. Cu prețuri începând de la 33.269 de euro pentru versiunea de bază și cu o gamă variată de motorizări și niveluri de echipare, Volkswagen Tiguan se poziționează ca un concurent puternic pe piața SUV-urilor din România.