brand

Noul Volkswagen Passat 2024 are un pret de pornire de 42.990 euro

Noul Volkswagen Passat 2024 are un pret de pornire de 42.990 euro

Volkswagen, un gigant al industriei auto, este pe punctul de a lansa un nou model de top: Volkswagen Passat 2024. Acest articol va arunca o lumină asupra tuturor detaliilor importante despre acest vehicul impresionant, de la designul său la prețul de pornire.

Deși tendința actuală în lumea auto este spre SUV-uri, Volkswagen a ales să-și respecte tradiția și să continue cu linia sa istorică de mașini pentru familie, Passat. Cu peste 50 de ani de istorie și 30 de milioane de vânzări la nivel mondial, Passat este o emblemă a mărcii Volkswagen.

Noul model al celei de-a noua generații Volkswagen Passat se mândrește cu un design imbunătățit, cu materiale premium. În plus, sistemul de propulsie hibrid plug-in oferă o autonomie electrică mai mare, fără a compromite spațiul și caracterul practic.

În ceea ce privește aspectul exterior, noul Passat continuă cu designul robust și elegant al modelelor anterioare, dar aduce o serie de îmbunătățiri. Acesta se întinde acum la 4917 milimetri în lungime, cu 144 mm mai lung decât modelul anterior. Lățimea a crescut cu 20 mm, ajungând la 1852 mm, în timp ce înălțimea rămâne în mare parte neschimbată, la 1506 mm.

Interiorul noului Passat 2024 este o schimbare completă față de modelul anterior. Volkswagen a eliminat cea mai mare parte a comutatoarelor, permițând astfel accesul la aproape toate funcțiile disponibile de pe un ecran tactil generos de 12,9 inci. În plus, spațiul dintre scaune a fost eliberat pentru o capacitate de încărcare suplimentară, urmând modelul ID.7.

Gama de motorizări a noului Volkswagen Passat 2024 este diversă și include o unitate mild-hybrid pe benzină pentru prima dată în istoria Passat. Acesta este un 1,5 litri cu tehnologie eTSI de dezactivare a cilindrilor și 148 CP (110 kilowați). Urmează un 2.0 TSI mai mare, cu 201 CP în varianta cu tracțiune față și o configurație mai puternică, cu 261 CP și tracțiune integrală 4Motion.

Pentru cei care preferă motoarele diesel, Volkswagen oferă un 2.0 TDI în trei stări de reglaj: 121 CP, 148 CP și 190 CP. Toate versiunile pe benzină și diesel ale noului Passat direcționează puterea către șosea prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

În plus, există și hibrizi plug-in comercializați ca modele "eHybrid". Varianta de bază oferă 201 CP și un cuplu de 350 Newton-metri, în timp ce modelul mai puternic dezvoltă 268 CP și 400 Nm.

Noul Volkswagen Passat 2024 vine cu un pachet de baterii de 19,7 kWh care asigură o autonomie electrică de până la 100 de kilometri. În plus, Volkswagen a implementat suportul pentru încărcarea rapidă în curent continuu la 50 kW pentru a încărca bateria de la 10 la 80 la sută în aproximativ 25 de minute.

Volkswagen a anunțat prețul oficial al noului Passat 2024 pentru principalele piețe din Europa de Vest. Acum, noul Volkswagen Passat cu motorizare de bază 1.5 eTSI se vinde cu un preț începând cu 42.990 euro TVA inclus. Pretul noului Volkswagen Passat în România încă nu a fost anunțat pentru că VW Europe se așteaptă la vânzări foarte mari în țările din Vest.

Noul Volkswagen Passat 2024 promite să aducă un nivel ridicat de confort, performanță și eficiență. Cu designul său îmbunătățit, motorizarea variată și spațiul generos, acesta pare a fi o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină de familie de înaltă calitate.