brand

Porsche renunță la versiunea break a lui Panamera

Porsche renunță la versiunea break a lui Panamera

Într-o zi obișnuită de noiembrie, Porsche ne-a surprins cu o veste neașteptată. După o serie de fotografii spion cu prototipul Panamera 2024, compania a anunțat renunțarea la modelul wagon, Sport Turismo.

Un purtător de cuvânt al Porsche a declarat pentru Automotive News Europe că decizia de a renunța la modelul Sport Turismo a fost influențată de cererea slabă din piață.

"În China și SUA - principalele noastre piețe din segmentul D - Sport Turismo joacă doar un rol minor. Din acest motiv, am decis să întrerupem această variantă de model odată cu lansarea noii generații."

Nu se cunoaște exact cât de slabă a fost cererea, deoarece vânzările Panamera au fost raportate în mod combinat pentru toate variantele. Totuși, se pare că rata de achiziție a fost sub 10%.

În viitor, Panamera va fi disponibil doar ca hatchback, alături de un model Executive cu ampatament lung, care oferă un compartiment spate mai luxos cu mai mult spațiu pentru picioare.

Ultima generație de Panamera va veni cu motoare cu combustie. Deși nu este prevăzut un model complet electric pentru a nu concura cu Taycan, noul model va avea patru variante plug-in hybrid.

Dacă doriți un model Porsche wagon, va trebui să faceți trecerea la energie electrică. Modelul electric Taycan este disponibil nu doar ca Sport Turismo, ci și ca varianta Cross Turismo, puțin mai robustă.

Dacă preferați un motor cu combustie internă fără a părăsi Grupul Volkswagen, Audi RS6 Avant ar putea fi o alternativă. În plus, există un nou model AMG E63 Estate în orizont, pentru a nu menționa reîntoarcerea BMW M5 Touring.

Lansarea noului model Panamera este un eveniment major pentru Porsche și pentru industria auto în general. Cu toate acestea, fanii modelului Sport Turismo vor fi, fără îndoială, dezamăgiți de această decizie.

În ciuda renunțării la modelul wagon, Porsche continuă să inoveze și să surprindă cu designul și tehnologia sa. Modelul Panamera rămâne un reper în gama sa, iar noile sale variante promit să ofere performanțe și confort de top.