brand

PHEV-urile poluează mai mult decât pretind contructorii

PHEV-urile poluează mai mult decât pretind contructorii

Testele rutiere realizate de cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Graz, Austria, solicitate de Transport & Environment, arată că mașinile plug-in hybrid (PHEV) poluează de 5-7 ori mai mult decât producătorii auto declară, precum și că autonomia reală este chiar și de două ori mai scăzută, atunci când bateria este descărcată.

Aproximativ 70% din vânzările de vehicule PHEV din Europa sunt achiziționate de companii, însă bateriile acestora sunt rareori încărcate de utilizatori. Ca urmare, guvernele ar trebui să abandoneze subvențiile acordate flotelor de vehicule PHEV și, în plus, să impună taxare pentru nivelele reale de poluare.

Conform producătorilor, modelele plug-in hybrid sunt considerate o combinație ideală între o mașină electrică și una termică care oferă autonomie pentru distanțe lungi. Cu toate acestea, testele în lumea reală indică faptul că acesta este doar un mit. Experimentele de-a lungul orașelor au arătat că doar unul dintre PHEV-uri a atins autonomia promisă, iar toate trei au poluat mai mult decât au anunțat. Anna Krajinska, manager pentru emisiile vehiculelor la T&E afirmă că autoritățile ar trebui să taxeze mașinile PHEV în funcție de emisiile reale.

Pe scurt, măsurătorile pentru cele trei mașini hibride plug-in testate au adus rezultate între 85-114 g/km, diferența față de numerele oferite de producători fiind de 27-36 g/km.

Testele efectuate în traficul rutier au arătat că modelele plug-in hybrid fabricate de Renault, Peugeot și BMW depășesc cu mult emisiile de dioxid de carbon declarate de producători. În plus, autonomia electrică reală are o diferență de 30-50% față de cea comunicată cumpărătorului.

Un plug-in hybrid, care are nevoie de o baterie, un motor electric și unul cu combustie, se dovedește a polua mai mult decat se mentionează in descrierile specificațiilor mașinilor noi, fie in orașe, fie pe rute mai lungi.

În urma testărilor pe șosea, trei modele plug-in hybrid noi, un BMW Seria 3 PHEV (330e xDrive), un Peugeot 308 PHEV (Hybrid 225) și un Renault Megane E-TECH Plug-in Hybrid 160, au emis o cantitate mai mare de CO2 decat cea declarată de producători chiar și cu bateria electrică complet încărcată.

Atunci când a fost condusă pe o rută obișnuită pentru călătorii zilnici, BMW Seria 3 PHEV a emis cantități de trei ori mai mari decât în datele oficiale.

In cazul plug-in-urilor Peugeot 308 și Renault Megane, au fost obținute performanțe superioare, însă acestea au poluat cu 20% și, respectiv, 70% mai mult decât producătorii au declarat, chiar dacă au fost parcurse doar 55 km dus-întors.

PHEV-urile poluează mai mult decât pretind contructorii

Cu cât autonomia reală a unui PHEV este mai mică

În cadrul testelor efectuate în oraș, toate cele trei vehicule hibride plug-in au arătat o autonomie de mai puțin de 50 km.

În timp ce Peugeot 308 PHEV a prezentat o autonomie electrică mai redusă cu 47% decât cea declarată pe fișa tehnică în timpul călătoriei prin oraș, BMW Seria 3 PHEV a avut o autonomie cu 26% mai scăzută.

Modelul Renault Megane PHEV are o autonomie electrică aproape corectă, de 50 de km, însă lipsa sistemului de incărcare rapidă îl face nepotrivit pentru cei care se folosesc de mașină pentru navetă.

Costurile sunt mai avantajoase atunci cand optezi pentru o mașină electrică decat pentru un plug-in hybrid.

  • In mediu, un conducator din UE care face trecerea de la Peugeot 308 hibrid plug-in la un Citroen eC4 electric ar obtine o economie de 4.800 de euro in 4 ani.
  • Cand vine vorba de alegerea unui Renault Megane electric, un șofer ar fi mai avantajat cu 1.300 de euro in comparatie cu versiunea Megane PHEV.
  • Daca opteaza pentru Tesla Model 3 in locul unui BMW Seria 3 PHEV, un conducator poate economisi 2.600 de euro.

CautiMasina.ro este prima destinație online pentru cumpărătorii de mașini. Cu peste 200.000 de mașini la comandă listate de la mărci de top, puteți găsi orice mașină pe care o căutați. Fie că sunteți în căutarea unui coupe sportiv sau a unui sedan de familie fiabil, îl puteți găsi pe CautiMasina.ro. Cu un motor de căutare ușor de utilizat, puteți restrânge căutarea la marca și modelul exact pe care îl căutați. De asemenea, puteți filtra în funcție de preț, culoare și chiar de locație. Cu CautiMasina.ro, puteți comanda mașina perfectă din confortul propriei case. Deci, de ce să mai așteptați? Începeți căutarea astăzi și găsiți mașina visurilor dumneavoastră!