brand

2024 Peugeot 208 și E-208: Un Facelift Elegant și Tehnologie Îmbunătățită

2024 Peugeot 208 și E-208: Un Facelift Elegant și Tehnologie Îmbunătățită

Peugeot 208 este cel mai bine vândut model al mărcii în Europa, iar acum producătorul francez s-a pus pe treabă pentru a face acest popular supermini și mai bun printr-un facelift la jumătatea ciclului de viață. Facelift-ul se aplică atât versiunii pe benzină a modelului 208, cât și versiunii complet electrice E-208, ambele lansate în 2019. Acest refresh vine la momentul potrivit pentru a menține mașina relevantă într-un sector extrem de competitiv. Platforma CMP a grupului Stellantis, pe care o împărtășește cu Vauxhall Corsa, a fost actualizată anul acesta, iar principalul său rival, Renault Clio, tocmai a primit și el o actualizare.

Peugeot a declarat anterior că următoarea generație a modelului 208 va fi disponibilă doar în variante complet electrice, așa că aceasta este ultima ocazie în care vom vedea un motor cu ardere internă într-o nouă versiune a supermini-ului francez.

Schimbarea majoră pentru facelift-ul modelului 208, cel puțin la exterior, este noua design-ul farurilor. Semnătura specifică "gheară" rămâne, dar farurile au fost mutate mai în exterior pentru a face mașina să pară mai lată, la fel ca în cazul noului Peugeot 2008. De asemenea, se remarcă o nouă față frontală, cu logo-ul actualizat al mărcii Peugeot și accente de culoare în grilă.

La partea din spate, putem observa o nouă semnătură luminoasă cu benzi LED orizontale, în locul celor verticale. Două dintre cele șapte culori exterioare sunt noi - Agueda Yellow și Selenium Grey, iar designul jantelor de 16 și 17 inch a fost îmbunătățit.

Structura nivelurilor de echipare rămâne aceeași, cu versiunea Active ca nivel de bază, Allure ca nivel intermediar și GT ca vârf de gamă. La interior, cumpărătorii versiunii Active vor găsi un grup de instrumente analogice cu un ecran color de 3.5 inch, în timp ce versiunile Allure și GT primesc un ecran digital de 10 inch. Modelul GT beneficiază de asemenea de un afișaj 3D standard, iar șoferii pot personaliza aspectul și informațiile afișate.

Facelift-ul aduce Peugeot 208 și E-208 într-o nouă eră de design contemporan și distinctiv. Farurile au fost redesenate, cu semnătura specifică "gheară" mutată mai spre exterior, oferind mașinii o aparență mai lată și mai impunătoare. Această modificare face ca 208 să fie în pas cu designul recent al mărcii, așa cum putem vedea și pe noul Peugeot 2008. Partea frontală a mașinii a primit de asemenea un nou aspect, cu logo-ul actualizat al mărcii Peugeot și accente de culoare în grilă. La partea din spate, putem observa o nouă semnătură luminoasă, cu benzi LED orizontale, care adaugă un plus de stil și caracter mașinii.

2024 Peugeot 208 și E-208: Un Facelift Elegant și Tehnologie Îmbunătățită

Interiorul Peugeot 208 beneficiază deja de un design modern și sofisticat, mulțumită sistemului i-Cockpit. Cu actualizarea facelift-ului, toate nivelurile de echipare vor beneficia de un ecran tactil de 10 inch, care va fi echipament standard. De asemenea, grupul de instrumente digitale de aceeași dimensiune are un nou design, cu efect 3D în versiunea GT. Versiunea de bază Active păstrează în continuare un grup de instrumente analogice înconjurate de un ecran de 3.5 inch.

Alte modificări la interior includ iluminare ambientală nouă pentru versiunea GT, iar versiunile echipate cu transmisie manuală cu șase viteze primesc un nou pom de schimbare a treptelor. Modelele cu transmisie automată păstrează selectorul care a fost introdus în mașină începând cu anul 2022. Volanul a trebuit, de asemenea, actualizat pentru a include noul logo al mărcii, iar sigla acestuia este, de asemenea, nouă. Tapiseria din Alcantara neagră cu cusături verzi Adamite este acum disponibilă opțional pe versiunea GT, care beneficiază și de accente verzi Adamite pe suporturile de brațe și pe bord.

Peugeot 208 vine cu o gamă variată de motorizări care oferă performanțe și eficiență remarcabile. Versiunea de bază este echipată cu un motor pe benzină cu trei cilindri și o capacitate de 1.2 litri, care dezvoltă 75 CP și transmite puterea către roțile din față printr-o transmisie manuală cu cinci trepte. O versiune mai puternică, cu o putere de 100 CP, este disponibilă cu o transmisie manuală cu șase trepte. Pentru eficiență sporită, Peugeot oferă și o versiune mild-hybrid a motorului, care produce 100 sau 136 CP și este disponibilă cu o transmisie automată cu șase trepte.

Versiunea complet electrică E-208 este propulsată de un motor electric cu o putere de 156 CP, alimentat de o baterie de 51 kWh, care oferă o autonomie de până la 249 mile (400 de kilometri) în ciclul combinat WLTP. Încărcarea la 100 kW este suportată, ceea ce înseamnă că va dura mai puțin de 25 de minute să ajungeți de la 20% la 80% din capacitate. La o putere de 7.4 kW, va trebui să așteptați 4 ore și 40 de minute, în timp ce la 3.2 kW va dura 11 ore și 10 minute.

Peugeot va pune în vânzare modelul 208 facelift în noiembrie. De la lansarea acestei generații în 2019, aproape un milion de unități au fost vândute. Cu un design exterior elegant și distinct, un interior modern și tehnologie avansată, Peugeot 208 și E-208 rămân o alegere excelentă pentru cei care caută un supermini de top în segmentul său. Fie că optați pentru versiunea pe benzină sau pentru cea complet electrică, veți beneficia de performanțe remarcabile și eficiență optimă, oferindu-vă o experiență plăcută la volan.