brand

Opel Rocks E-Xtreme: Un prototip unic de buggy electric

Opel Rocks E-Xtreme: Un prototip unic de buggy electric

Opel a lansat recent un prototip unic numit Rocks E-Xtreme, un buggy electric spectaculos care a fost creat în urma unui concurs de design organizat de companie. Acesta a fost conceput de Lukas Wenzhöfer, câștigătorul competiției #OpelDesignHack, și este o versiune modificată a modelului Rocks-e. Desigur, nu există planuri de a produce în serie acest vehicul, dar acest concept extrem de atrăgător demonstrează potențialul creativ și inovația Opel în domeniul vehiculelor electrice.

Opel Rocks E-Xtreme este o versiune unică a modelului Rocks-e, care a fost lansat în august 2021 ca o versiune rebrenduită a modelului Citroen Ami. Rocks-e a fost promovat de compania germană ca fiind primul vehicul electric de mobilitate urbană sustenabilă din lume. Rocks E-Xtreme a fost dezvoltat pentru a transforma Rocks-e într-un vehicul de distracție all-terrain cu un factor "wow" aparte.

Comparativ cu modelul de bază, acest concept aduce o serie de modificări spectaculoase. Acesta include arcuri de roți mai late, un cadru tubular care înconjoară habitaclul și anvelope cu aderență sporită. Suspensia a fost modificată pentru a se potrivi cu noile roți, oferind acum o gardă la sol și mai mare. Probabil cea mai interesantă modificare este aripa mare de la spate, preluată de la modelul Vectra GTS V8, un automobil de curse DTM cu un motor V8 de 4.0 litri.

Opel Rocks E-Xtreme nu impresionează doar prin performanțele sale off-road, ci și prin design-ul său captivant și inovator. Fața frontală a fost redesenată și include o interpretare nouă a conceptului Opel Vizor, cu faruri LED diferite și logo-ul Opel accentuat în turcoaz. Întregul panou frontal și aripile au fost realizate prin imprimare 3D. De asemenea, pe acoperișul vehiculului au fost montate lumini LED suplimentare, iar stopurile au fost modificate.

Desigur, Rocks E-Xtreme este mai mult un concept artistic decât un vehicul de producție, astfel că nu au fost aduse îmbunătățiri mecanice majore. Acesta este echipat cu un acumulator de 5.5 kilowați-oră, care oferă o autonomie maximă de 47 de mile (75 de kilometri) conform standardelor WLTP. Motorul electric generează o putere de 8 cai-putere (6 kilowați). Compania Stellantis, care acum deține Opel, comercializează același produs sub mărcile Citroen și Fiat.

Opel Rocks E-Xtreme este un concept unic și inovator care demonstrează angajamentul Opel în privința vehiculelor electrice și a designului avangardist. Acest prototip reprezintă o combinație perfectă între performanțe off-road și un design captivant. Cu toate că nu va fi produs în serie, Rocks E-Xtreme este o mărturie a eforturilor Opel de a inova și de a demonstra că electromobilitatea nu este doar o soluție practică, ci și o sursă de distracție și libertate.