brand

Opel Corsa Facelift 2024 debutează cu motorizări actualizate

Opel Corsa Facelift 2024 debutează cu motorizări actualizate

Corsa F are o istorie interesantă, deoarece inițial trebuia să fie un produs General Motors, dar planurile s-au schimbat atunci când Grupul PSA a cumpărat Opel și Vauxhall. Cele două mărci se află acum sub umbrela corporativă masivă a Stellantis, iar pentru anul de fabricație 2024, supermini-ul bazat pe CMP primește un facelift semnificativ. Atât versiunile ICE, cât și cele EV au primit o actualizare la jumătatea ciclului, cu grila "Vizor" deja utilizată pe mașinile mai mari.

Farurile matriciale nu numai că au un design nou, dar au fost îmbunătățite din punct de vedere tehnic prin încorporarea a 14 (în loc de opt) elemente LED controlabile individual. Opel merge chiar atât de departe încât spune că farurile "asigură o experiență de conducere luminoasă ca pe un stadion", oferind în același timp o experiență și mai bună fără strălucire pentru șoferii care vin din sens opus.

În partea din spate, există acum inscripția proeminentă "Corsa", preluată de la ediția limitată Corsa 40 lansată în urmă cu aproape un an. În funcție de echipare, insignele pot fi finisate în negru sau argintiu satinat mat. În completarea modificărilor la exterior se află o nouă vopsea Grafik Grey, care poate fi combinată cu un acoperiș negru.

Opel Corsa Facelift 2024 debutează cu motorizări actualizate

Deși interiorul pare să fie preluat de la versiunea pre-facelift, există un nou sistem opțional de infotainment de 10 inch, alimentat de un procesor Snapdragon. Constructorul auto din Rüsselsheim spune că smartphone-urile conectate la mașină prin Android Auto sau Apple CarPlay pot fi încărcate în același timp și fără fir. Alte modificări includ modele de scaune redesenate, o manetă de schimbare a vitezelor actualizată și un volan restilizat.

Sub capotă, Opel va instala motoare mild-hybrid de 1,2 litri cu 100 sau 136 de cai putere, iar acestea vor fi oferite cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj nou dezvoltată. Motoarele turbo neelectrificate de 98 și 128 de cai putere vor fi preluate, alături de unitatea de 1,2 litri aspirată natural care livrează o putere de 74 CP.

Cea mai mare noutate adusă de facelift este un Corsa Electric îmbunătățit care va înlocui Corsa-e. În forma sa de bază, hatchback-ul subcompact cu emisii zero continuă să ofere 136 de cai putere și o autonomie WLTP de 357 de kilometri (222 de mile). Pe viitor, Opel va vinde și o variantă mai puternică, cu 156 CP (115 kW), cuplu de 260 Newton-metri și autonomie de 402 kilometri. Aceasta folosește aceeași configurație ca și Peugeot e-208 revizuit.