brand

Noul Volvo ES90: Unul dintre cele mai așteptate modele electrice ale anului

Noul Volvo ES90: Unul dintre cele mai așteptate modele electrice ale anului

Volvo, un gigant în industria auto, este pe cale de a lansa un succesor electric pentru sedanul S90 în acest an. Acest lucru a fost dezvăluit de revista auto suedeză Teknikens Varld, care a menționat că primele exemple de pre-producție ale noului Volvo ES90 au fost deja fabricate.

Informațiile au apărut după ce o imagine a fost împărtășită pe sistemul intranet al angajaților Volvo, arătând o mașină acoperită de o pânză și înconjurată de muncitori într-una dintre fabricile mărcii din China. Bannerul de deasupra mașinii citeste: 'Volvo Cars V551 First VP Car Celebration' - V551 fiind numele de cod intern al noului model, iar VP semnificând că este un prototip de verificare.

Volvo își echilibrează viitorul între modelele pe benzină și cele electrice. Cu toate acestea, tendința actuală spre mobilitatea electrică a pus în discuție viitorul acestor modele, iar Volvo nu face excepție.

Conform poveștii Teknikens Varld, Goran Larsson, conducătorul tehnic al proiectului V551, a declarat: "Construcția mașinii VP ne aduce cu un pas mai aproape de livrarea unui autoturism nou și terminat clienților noștri. Ca mașină reală pe care o putem atinge și folosi pentru teste, joacă un rol decisiv în procesul de dezvoltare."

Deși neconfirmat, ne așteptăm ca noua mașină să folosească emblema ES90 - urmând convenția de numire începută de SUV-urile electrice EX90 și EX30. Nu putem descifra multe detalii din imaginea teaser, dar imaginile noastre exclusive arată cum ar putea arăta noul model.

ES90 va folosi un limbaj de design similar și un capăt frontal flush cu modelele electrice existente ale Volvo, iar noi ne așteptăm ca ES90 să moștenească și un set curajos de lumini LED 'Ciocanul lui Thor' și detalii ascuțite.

Volvo ES90 reprezintă un pas important în direcția mobilității electrice pentru Volvo. Cu un design impresionant și o tehnologie de ultimă generație, acest model promite să fie un succes pe piața auto. Vom aștepta cu nerăbdare lansarea oficială și primele teste pe drumurile publice. Până atunci, rămâneți la curent cu ultimele noutăți din lumea auto!