brand

Noul SEAT Leon 2024 oferă o autonomie electrică de peste 100 de kilometri și ecrane imense

Noul SEAT Leon 2024 oferă o autonomie electrică de peste 100 de kilometri și ecrane imense

Familia de mașini compacte SEAT Leon, atât în versiunea hatchback, cât și break, a primit o serie de îmbunătățiri semnificative pentru anul 2024. Acestea includ un nou sistem hibrid plug-in cu o autonomie electrică de peste 100 kilometri, precum și ecrane mult mai mari pentru interiorul elegant.

Gama de motoare a fost restructurată, motorul pe benzină de 1.0 litri fiind înlocuit. Acum, linia de motorizări debutează cu un propulsor pe benzină de 1.5 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă 113 CP și 220 Nm de cuplu maxim. Acest motor este cuplat cu o transmisie manuală în șase trepte, iar SEAT promite un consum mediu de până la 4,4 litri/100 km și emisii de CO2 între 120 și 132 g/km.

Același motor pe benzină de 1.5 litri este disponibil și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte, combinată cu tehnologia mild-hybrid de 48V. Această configurație are rolul de a îmbunătăți eficiența sistemului start-stop și consumul de combustibil. Puterea maximă este de 113 CP sau 148 CP, în funcție de versiune.

Cea mai mare îmbunătățire a primit-o sistemul hibrid plug-in al lui Leon. Acesta utilizează un motor pe benzină de 1.5 litri cu 148 CP, un motor electric de 113 CP și o baterie mult mai mare, de 19,7 kWh (comparativ cu 12,8 kWh în versiunea anterioară). Rezultatul este o putere combinată de 201 CP și 350 Nm de cuplu maxim, plus o impresionantă autonomie electrică de aproximativ 100 km.

Proprietarii Leon eHybrid pot încărca bateria la o putere de până la 11 kW folosind o stație de încărcare AC, precum un wallbox casnic, sau la până la 50 kW folosind un încărcător rapid DC.

Din punct de vedere estetic, SEAT Leon nu a primit modificări semnificative la caroserie, spre deosebire de mașinile înrudite Cupra Leon, Volkswagen Golf sau Skoda Octavia, care au trecut prin procesul de facelift.

Noul SEAT Leon 2024 oferă o autonomie electrică de peste 100 de kilometri și ecrane imense

Totuși, interiorul a fost complet reproiectat. Leon vine acum standard cu un ecran tactil central de 10,4 inch, iar opțional va fi disponibil un ecran și mai mare, de 12,9 inch. Sistemul de infotainment păstrează butoanele tactile pentru controlul climatizării și volumului audio sub ecranul central, însă acestea sunt acum iluminate.

În fața șoferului se află un cadran digital de 10,25 inch, iar un alt upgrade important este reprezentat de un pad de încărcare wireless pentru smartphone-uri, cu o putere de până la 15W și refrigerat pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivelor.

Pe lângă noile ecrane imense, SEAT Leon 2024 oferă și faruri LED matrix, o premieră pentru acest model. De asemenea, sistemele de asistență pentru șofer au fost îmbunătățite cu funcții precum avertizarea de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și recunoașterea semnelor de circulație.

Noua gamă SEAT Leon va fi disponibilă în mai multe niveluri de echipare, de la versiunea de bază până la cele mai performante și echipate modele FR și Cupra. Fiecare versiune va oferi un set specific de dotări și opțiuni, permițând clienților să aleagă configurația potrivită pentru nevoile și bugetul lor.

Noul SEAT Leon 2024 se prezintă ca o opțiune atractivă în segmentul compact, combinând un design modern, motorizări eficiente, inclusiv o versiune hibridă plug-in cu autonomie mărită, și un interior complet reproiectat, cu ecrane imense și dotări tehnologice de ultimă generație. Cu nivelurile de echipare variate, de la versiunea de bază până la performantele FR și Cupra, Leon are potențialul de a satisface nevoile unei game largi de clienți, de la familiile care caută un autovehicul spațios și eficient până la entuziaștii auto care apreciază condusul dinamic și performanțele ridicate.