brand

Noul logo Volkswagen GTI face aluzie la modelele sportive full electric

Noul logo Volkswagen GTI face aluzie la modelele sportive full electric

Ca marcă, logo-ul GTI are o greutate la fel de mare ca a multor producători de automobile cu drepturi depline, iar Volkswagen încearcă să îl mențină în viață prin reinventarea sa pentru era automobilelor electrice.

Noua insignă înlocuiește "I" cu un simbol al fulgerului - o aluzie la electrificare. Până acum, versiunile mai puternice ale mașinilor Volkswagen ID complet electrice, precum ID.4, ID.5 și viitoarele ID.7 și ID.3, au folosit toate denumirea "GTX", așa că ne așteptăm ca această nouă emblemă să o înlocuiască.

În urmă cu doi ani, Volkswagen a făcut o glumă de 1 aprilie în care a sugerat că și-a schimbat numele în "Voltswagen". De data aceasta, Volkswagen nu pare să glumească - în parte pentru că nu mai este aprilie, dar și pentru că noua emblemă GTI electrificat face parte dintr-un depozit de marcă înregistrată făcut de companie.

În ceea ce privește prima mașină care va debuta cu noua insignă, acest lucru este încă neclar. Volkswagen a dezvăluit conceptul ID.2all la începutul acestui an și, fiind o interpretare modernă și complet electrică a Golfului original, acesta ar trebui să fie cel mai apropiat produs din gama EV. Șeful VW, Thomas Schäfer, a dezvăluit pentru Auto Express că numele Golf va continua să trăiască în era electrică, astfel că, odată ce Golf cu motor cu ardere internă se va retrage, am putea vedea implementarea noii embleme GTI pe un ID. Golf.

De asemenea, Schäfer a mai spus anterior că există un viitor pentru numele GTI: "Discuția pe care o avem acum este să aducem vehiculele electrice în performanță și apoi să ducem numele GTI mai departe", a spus el. "GTX a fost o idee pe drumul către electrificare; am venit cu un nume diferit. În viitor, dacă vom avea nevoie de acest lucru sau nu, vom vedea. Dar GTI este atât de puternic".