brand

Noul Citroen C3 este orientat spre confort și vine cu o opțiune hibridă

Noul Citroen C3 este orientat spre confort și vine cu o opțiune hibridă

Citroen este un brand cunoscut pentru modele sale inovatoare și confortabile, iar noul Citroen C3 nu face excepție. Această a patra generație a supermini-ului prietenos pentru buzunar va fi disponibilă atât în varianta cu motor pe benzină, cât și în versiunea electrică (e-C3). Cu un design mai robust și inspirat de SUV-uri, precum și cu un interior revigorat și dotări tehnologice avansate, noul Citroen C3 este pregătit să concureze cu Dacia Sandero și să impresioneze pe piața automobilelor mici.

Noul Citroen C3 are o estetică mai boxy și inspirată de SUV-uri, în comparație cu predecesorul său. Acest design îi conferă o prezență mai robustă și atrăgătoare pe șosele. În plus, mașina este cu aproximativ 100 mm mai înaltă, ceea ce se traduce printr-o gardă la sol mai mare. Pentru a asigura un confort sporit, Citroen a echipat gama C3 cu suspensie avansată pentru confort, care utilizează opritoare hidraulice pentru a reduce disconfortul în timpul călătoriilor.

Un alt aspect interesant al noului Citroen C3 este interiorul său revigorat. Mașina este echipată cu scaune Advanced Comfort, special concepute pentru a oferi un nivel ridicat de confort și susținere ergonomică. Display-ul head-up este inclus ca dotare standard, înlocuindu-l pe cel tradițional din fața șoferului. Elementele de tapițerie inspirate de canapele, precum și ecranul central tactil de 10,25 inch, disponibil pe anumite modele, completează aspectul modern și confortabil al interiorului. Capacitatea portbagajului este de 310 litri, oferind suficient spațiu pentru bagaje și cumpărături.

Noul Citroen C3 se bazează pe platforma "Smart Car", care este folosită și în noul Opel Frontera. Această platformă versatilă permite utilizarea unei game variate de motorizări, inclusiv motoare pe benzină, hibride și electrice.

Opțiunea de bază în gama C3 este un motor pe benzină turbo de 1,2 litri, care produce 99 cai putere și este cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte. Pentru cei interesați de o versiune mai ecologică, Citroen oferă și o variantă hibridă, denumită Hybrid 100. Aceasta este echipată cu un motor pe benzină cu trei cilindri, care produce, de asemenea, 99 cai putere și este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj în șase trepte. Motorul electric de 28 cai putere este alimentat de o baterie de 48 de volți și permite C3 hibrid să ruleze în mod electric până la 50% din timp în mediul urban.

În Europa, noul Citroen C3 este oferit în două niveluri de echipare: You și Max. Echipamentul standard include faruri cu LED-uri, suspensie Advanced Comfort, oglinzi laterale electrice, aer condiționat manual, asistență la parcare spate, sistem de frânare de urgență și suport pentru smartphone.

Noul Citroen C3 este orientat spre confort și vine cu o opțiune hibridă

Modelele de top beneficiază de un ecran tactil cu navigație 3D, jante din aliaj cu tăiere diamantată de 17 inch, o schemă de vopsire în două culori, cameră video pentru vizualizarea spate, încărcare wireless pentru dispozitive, faruri și ștergătoare automate, scaune Advanced Comfort și o banchetă spate rabatabilă 60/40.

Noul Citroen C3 a fost lansat în Europa continentală cu un preț de pornire de 14.990 de euro.

Citroen e-C3 este versiunea electrică a noului Citroen C3 și promite o experiență de condus ecologică și economică. Mașina este echipată cu o baterie de 44 kWh, care asigură o autonomie de până la 320 de kilometri. Citroen planifică să ofere și o opțiune cu o baterie mai mică, care va oferi o autonomie de aproximativ 200 de kilometri și un preț mai accesibil.

Versiunea electrică a noului Citroen C3 oferă aceleași caracteristici de confort și dotări ca și varianta pe benzină, precum suspensie avansată pentru confort și scaune Advanced Comfort. De asemenea, beneficiază de un nivel redus de zgomot și emisii zero, ceea ce o face potrivită pentru deplasările în oraș.

Noul Citroen C3 este un supermini avantajos, care pune accent pe confort și eficiență. Cu un design atrăgător și robust, dotări tehnologice avansate și opțiuni de motorizare pe benzină, hibride și electrice, acesta este pregătit să concureze cu alte modele populare din clasa sa. Indiferent de preferințele și nevoile fiecărui cumpărător, noul Citroen C3 oferă opțiuni variate pentru a satisface cerințele individuale.

Dacă sunteți în căutarea unui supermini confortabil și modern, care să ofere o experiență plăcută de condus și o eficiență ridicată, noul Citroen C3 merită să fie luat în considerare. Urmați-ne pentru a fi la curent cu cele mai recente știri și recenzii din lumea auto și pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere în materie de automobile.