brand

Noul Audi A3 primește o ușoară împrospătare în 2024

Noul Audi A3 primește o ușoară împrospătare în 2024

Audi A3, un model emblematic în segmentul mașinilor compacte de lux, este pregătit să primească o actualizare subtilă pentru a menține relevanța într-o piață competitivă. Facelift-ul aduce modificări estetice minore, îmbunătățind designul și tehnologia mașinii. De asemenea, sunt adăugate opțiuni personalizabile pentru iluminare, sporind atractivitatea modelului.

Noul Audi A3 reprezintă un pas înainte în evoluția modelului, oferind un aspect mai sportiv și mai rafinat. Actualizarea se concentrează în principal pe designul exterior și interior, precum și pe tehnologia integrată în mașină.

A3 primește o serie de modificări estetice subtile care îl fac să se remarce în trafic. Grila frontală are un design mai plat și prizele de aer angular-mari, oferind un aspect agresiv și dinamic. Logo-ul Audi cu patru inele este acum de două dimensiuni, adăugându-i un aspect modern. Partea din spate a mașinii beneficiază de un nou difuzor și de un spoiler inspirate de modelele RS, accentuându-i caracterul sportiv.

Unul dintre aspectele remarcabile ale noului Audi A3 este capacitatea de a personaliza iluminarea mașinii. Prin intermediul sistemului de infotainment, proprietarii pot alege între patru semnături luminoase de zi digitale, care afectează și secvența de aprindere și stingere a luminilor. Această caracteristică conferă mașinii un aspect unic și permite șoferilor să-și exprime personalitatea prin designul luminos al mașinii.

Noul Audi A3 primește o ușoară împrospătare în 2024

Noul Audi A3 vine cu câteva modificări subtile în interiorul mașinii, care îl diferențiază de modelul anterior. Elemente cromate adăugate în jurul burlanelor și al panoului de control al climatizării fac ca acestea să pară mai subțiri și mai elegante. Consolei centrale i s-a adăugat un suport pentru braț și schimbătorul de viteze pentru modelele cu transmisie automată S tronic a fost făcut mai compact și mai plat. Iluminarea ambientală a fost extinsă în interiorul mașinii, inclusiv în suporturile pentru pahare, uși și spațiul pentru picioare. Materialele sustenabile, cum ar fi poliesterul reciclat și microfibră de tip Dinamica, sunt folosite pentru tapițerie, adăugând un plus de eleganță și durabilitate.

Noul Audi A3 se remarcă și prin tehnologia avansată pe care o oferă. Toate modelele A3 vin cu un ecran tactil de 10,1 inch și cu instrumentele Virtual Cockpit ale Audi. Există două porturi de încărcare USB-C în față, încă două în spate și un suport de încărcare wireless, toate fiind dotări standard. Sistemul de infotainment MMI poate fi personalizat cu o gamă largă de aplicații, inclusiv Amazon Alexa. De asemenea, modelele A3 beneficiază de integrarea Apple CarPlay și Android Auto.

Noul Audi A3 va fi disponibil pe piață începând din luna aprilie a acestui an. La lansare, vor fi oferite două variante de motorizare: un motor pe benzină TFSI de 35 și un motor diesel TDI de 35, ambele cu o transmisie automată cu șapte trepte. O variantă cu transmisie manuală va fi disponibilă ulterior, iar opțiuni suplimentare, inclusiv un model hibrid TFSI e, vor fi adăugate în gamă mai târziu în acest an.

Noul Audi A3 primește o împrospătare binevenită, aducând o serie de îmbunătățiri estetice și tehnologice. Designul exterior actualizat, opțiunile de iluminare personalizabile și interiorul îmbunătățit fac din noul A3 un model atractiv pentru cei care caută un automobil compact de lux. Cu tehnologia avansată și opțiunile de motorizare variate, Audi A3 se menține în topul preferințelor în segmentul său. Cei interesați de achiziționarea unui nou Audi A3 vor putea face comenzi începând cu luna aprilie, când vor fi anunțate și prețurile și specificațiile exacte pentru piața din România.