brand

Noua generație Volkswagen T-Roc surprinsă în teste: posibil ultimul model pe benzină al companiei?

Noua generație Volkswagen T-Roc surprinsă în teste: posibil ultimul model pe benzină al companiei?

Volkswagen T-Roc, unul dintre cele mai populare modele din gama vastă a Volkswagen, este pe cale să primească o nouă generație. Am surprins prototipul în teste, iar acesta ar putea fi ultimul model nou Volkswagen cu propulsie pe benzină din Europa.

Volkswagen T-Roc este un model extrem de apreciat, așa că ne așteptăm ca următorul model să păstreze un stil de caroserie similar - un SUV mic cu o postură compactă și un profil al acoperișului înclinat. Modelul actual a primit un facelift anul trecut, așa că nu ne așteptăm la o dezvăluire completă a noului T-Roc până în 2025.

Noua generație T-Roc va avea dubioasa onoare de a fi ultima mașină Volkswagen lansată cu un motor cu ardere internă. Legislația privind emisiile Euro 7 înseamnă că dezvoltarea unui nou motor pentru a respecta noile reguli - care urmează să fie aplicate din 2025 - va fi prea costisitoare chiar și pentru Volkswagen, așa că noua mașină ar trebui să sosească cu motorizări văzute în produsele VW existente.

Platforma veche MQB a Volkswagen este folosită pentru actualul T-Roc, aceeași arhitectură găsită pe generația anterioară de Golf. Noul T-Roc ar trebui să primească o evoluție a platformei MQB evo a companiei, ceea ce înseamnă că ar putea primi motorizări similare cu Golf-ul restilizat. Ne așteptăm să vedem electrificare sub formă de motor pe benzină de 1.5 litri cu patru cilindri mild-hybrid, dar posibil și un hibrid plug-in.

Interiorul noului T-Roc va sosi urmând revirimentul Volkswagen cu privire la butoanele sensibile la atingere. Acest lucru ar putea însemna o revenire la un control mai fizic pe bord, eliminând tehnologia controversată a cursorilor tactili VW.

Volkswagen T-Roc a fost și continuă să fie un model de succes pentru compania germană, iar așteptările pentru noua generație sunt ridicate. Cu toate acestea, faptul că acesta ar putea fi ultimul model pe benzină al Volkswagen subliniază tranziția rapidă a industriei auto către o eră mai ecologică.