brand

Noul Nissan Qashqai primește un facelift îndrăzneț pentru 2024

Noul Nissan Qashqai primește un facelift îndrăzneț pentru 2024

Nissan Qashqai, unul dintre cele mai populare SUV-uri de familie din Europa, primește o față nouă și tehnologie de vârf în cea mai recentă versiune a sa. Redesignul îndrăzneț al modelului Qashqai, care include o nouă grilă frontală și lumini de zi îmbunătățite, îl face mai agresiv și mai atrăgător decât oricând.

Principalul punct de atracție al noului Nissan Qashqai este fața sa reimaginată, care împrumută elemente de design din armurile samurailor japonezi. Grila frontală este acoperită cu un model complex de scări negre lucioase, care oferă un aspect distinctiv și agresiv. Designul nou al farurilor de zi completează perfect grila frontală, având un element mai mare care urmează linia capotei și cinci lentile mici care imită forma scărilor de la grilă. Farurile principale sunt dotate acum cu un modul adaptiv pentru faza de întâlnire, iar bara frontală a fost ajustată pentru a completa noul aspect al mașinii.

Designul exterior al noului Nissan Qashqai nu se limitează doar la față. Partea din spate a mașinii a primit, de asemenea, unele modificări, cu noi lumini de stop care au elemente plutitoare situate sub o formă mai mare în formă de bumerang. Bara din spate a fost remodelată pentru a oferi un aspect mai larg și mai premium. Există, de asemenea, modificări exterioare suplimentare pentru versiunea N-Design, care se remarcă prin panouri de aceeași culoare cu caroseria pe aripile roților și uși, precum și prin setul unic de jante de 20 de inch.

La interior, schimbările sunt mai subtile, cu finisaje noi pentru bord și consola centrală, modele noi pentru tapițerie, precum și iluminare ambientală și elemente de Alcantara pe modelele de nivel superior. Geamurile laterale sunt acum mai groase pentru a reduce zgomotul în cabină și a oferi o experiență mai plăcută pentru pasageri.

Una dintre cele mai semnificative îmbunătățiri ale noului Nissan Qashqai este tehnologia de ultimă generație integrată în mașină. Sistemul de infotainment a fost complet revizuit și este bazat pe sistemul Android Automotive OS dezvoltat de Google, același software folosit de alți producători de automobile precum Renault, Volvo și Polestar. Nissan a adăugat propriile sale grafici pentru a face noua interfață să pară familiară pentru șoferii actuali de Qashqai. În plus față de aceasta, toate versiunile Qashqai, cu excepția celei de bază, vin acum cu aplicații precum Google Maps integrate, precum și peste 70 de alte aplicații disponibile prin intermediul magazinului Google Play, inclusiv Waze și Spotify. Asistentul vocal al Google, cu înțelegere naturală a limbajului, este acum disponibil și poate fi folosit pentru a controla setările mașinii folosind comenzi vocale precum "Mi-e frig" pentru a regla temperatura cabinei.

Noul Nissan Qashqai primește un facelift îndrăzneț pentru 2024

Noul Nissan Qashqai vine și cu mai multe caracteristici de siguranță și performanță îmbunătățite. Fiecare versiune vine echipată cu un pachet extins de sisteme de asistență activă pentru șofer, inclusiv avertizare de oboseală a șoferului, frânare de urgență autonomă, asistență la menținerea benzii de urgență și înregistrarea datelor accidentelor. Aceste sisteme sunt activate de fiecare dată când porniți mașina, iar șoferii pot personaliza setările acestora pentru a se potrivi preferințelor lor, prin intermediul unui buton de scurtătură de pe volan.

Nissan susține că a îmbunătățit calitatea camerelor utilizate pentru sistemul Around View Monitor al Qashqai-ului. Sistemul actualizat poate oferi o vedere subtilă sub roți pentru a ajuta la evitarea deteriorării jantelor și o vedere laterală cu un câmp vizual de 200 de grade pentru intersecții dificile. De asemenea, serviciile conectate Nissan pot alerta șoferul dacă mașina Qashqai nu a fost încuiată și oferă posibilitatea de a bloca mașina de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone. De asemenea, este disponibilă o opțiune de urmărire a vehiculului furat.

Opțiunile de motorizare pentru noul Nissan Qashqai rămân neschimbate. Astfel, clienții vor putea alege între un motor pe benzină mild-hybrid și tehnologia unică e-Power dezvoltată de Nissan. Tehnologia e-Power diferențiază Qashqai de alte modele hibride prin faptul că motorul electric de 187 CP este responsabil exclusiv pentru propulsia roților din față. Motorul pe benzină de 1.5 litri este folosit doar pentru generarea de energie care este trimisă direct la motorul electric, la o baterie litiu-ion de 1.8 kWh sau ambele în anumite scenarii. Acest sistem e-Power are avantajul de a oferi o experiență similară cu cea a unui vehicul electric, fără limitările legate de autonomie sau de infrastructura de încărcare.

O altă opțiune de motorizare este un motor pe benzină mild-hybrid de 1.3 litri, care produce 138 CP în forma sa de bază și poate fi cuplat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Există, de asemenea, o versiune de 156 CP, care poate fi echipată cu o cutie de viteze manuală sau cu o transmisie automată CVT, precum și opțiunea de tracțiune integrală.

Noul Nissan Qashqai din 2024 reprezintă o reîmprospătare îndrăzneață a unuia dintre cele mai populare SUV-uri de familie din Europa. Cu un design agresiv și tehnologie de ultimă generație, acesta se remarcă în segmentul său extrem de competitiv. Cu upgrade-urile aduse la nivelul designului interior și exterior și cu îmbunătățirile tehnologice semnificative, precum și cu opțiunile de motorizare eficiente, noul Qashqai este pregătit să continue succesul modelului anterior și să satisfacă așteptările clienților săi.

Indiferent de opțiunea aleasă, noul Nissan Qashqai din 2024 promite o experiență de conducere plăcută și sigură, cu un design captivant și performanțe remarcabile. Este o alegere potrivită pentru familiile active și pentru cei care doresc să se bucure de confort și tehnologie de vârf într-un SUV modern și atrăgător.