brand

Noul Nissan Micra EV: cele mai recente detalii cu sora lui Renault 5

Noul Nissan Micra EV: cele mai recente detalii cu sora lui Renault 5

Nissan se pregătește să lanseze cinci noi vehicule complet electrice, iar în fruntea gamei revizuite va fi noul Nissan Micra. Deși Nissan nu a confirmat dacă numele Micra va fi utilizat pentru EV-ul său de nivel de intrare, se pare că brandul japonez își va păstra numele cele mai puternice pentru această nouă gamă de mașini electrice.

Imaginile oficiale ale mașinii de la Nissan prezintă un limbaj de design mai rotund, mai în linie cu noul Nissan Ariya decât cu Renault 5 angular, cu care Micra își va împărtăși arhitectura. Imaginea noastră exclusivă oferă o idee despre cum va arăta noul model.

Cunoscută anterior sub numele de arhitectura CMF-B EV, noua platformă AmpR Small din Renault dispune de o baterie de 52 kWh pentru o autonomie de până la 400 de kilometri și ne așteptăm la ceva similar pentru Nissan de dimensiuni similare - mai ales având în vedere că cele două vor fi construite de filiala Ampere a Renault.

O baterie mai mică de 40 kWh ar putea fi disponibilă pentru Micra, ceea ce ar putea permite o autonomie de aproximativ 300 de kilometri, dar cu o economie de costuri. Detaliile tehnice despre Micra încă trebuie să fie dezvăluite, dar suspectăm că axa spate multi-link a Renault 5 va fi prezentă pe Nissan din motive de ambalare a bateriei. Trecerea la electrificare confirmă faptul că Micra de generația a cincea care iese va fi ultima care va fi oferită cu un motor cu ardere internă.

Imaginile oficiale ale mașinii de la Nissan prezintă un limbaj de design mai rotund, mai în linie cu noul Nissan Ariya decât cu Renault 5 angular, cu care Micra își va împărtăși arhitectura. Imaginea noastră exclusivă oferă o idee despre cum va arăta noul model.

Costurile implicate în dezvoltarea de mașini mici cu motoare cu ardere pentru viitoarele reglementări propuse privind emisiile Euro 7 par să le facă mai dificile ca niciodată pentru a face profit, cu șeful Skoda, Thomas Schafer, evidențiind recent faptul că prețul unuia dintre principalii concurenți ai Micra, Fabia, ar putea crește cu până la 7000 de euro dacă cele mai stricte propuneri EU7 sunt adoptate.

Vorbind cu Auto Express înapoi în 2021, șeful european al Nissan, Guillaume Cartier, a sugerat că firma ar putea face un succesor al Micra.

„Afacerea de bază astăzi și mâine este crossover - Juke, Qashaqi, X-Trail, Ariya, și noua mașină despre care am vorbit [crossoverul EV care înlocuiește Leaf]”, a spus el. „Acestea sunt deja cinci mașini. Apoi, pentru fiecare mașină, trebuie să ne asigurăm că avem adâncime - suficiente propulsoare pentru a se potrivi cu volumele pe care le avem. Dorim să ne asigurăm că acest nucleu, în termeni de volum pe model, crește.” De atunci, Auto Express a aflat că primul dintre aceste noi vehicule complet electrice va fi Micra.

Renault-Nissan Alliance susține că costul total de producție al platformei AmpR este cu 30% mai mic decât cel al versiunii electrice a CMF-B care a susținut Zoe – care a încheiat producția în martie 2024. Acest lucru înseamnă că mașinile mici bazate pe această tehnologie pot ajunge aproape de paritatea de preț cu supermini-urile cu motor cu ardere internă.

Noul Nissan Micra EV promite să aducă o schimbare semnificativă în segmentul de mașini supermini, cu un design modern, o autonomie impresionantă și o tehnologie de ultimă oră. Cu toate acestea, va trebui să înfrunte concurența dură a altor mașini electrice deja existente pe piață. Este de așteptat ca Micra să fie dezvăluită în totalitate mai târziu în acest an, iar fanii mărcii își pot doar imagina cum va arăta și ce performanțe va aduce acest nou model electric.