brand

Elon Musk laudă strategia de electrificare a Ford

Elon Musk laudă strategia de electrificare a Ford

Elon Musk, directorul general al Tesla, a lăudat strategia EV a Ford, afirmând că, în general, aceasta este "inteligentă". Musk a răspuns la un tweet în care se discutau marjele nete negative ale Ford pentru vehiculele sale electrice, afirmând că marjele sunt întotdeauna dificile pentru noile modele.

Pentru fiecare EV pe care îl vinde, Ford pierde în prezent 40% în medie. Îngrijorător este faptul că Ovalul Albastru este proiectat să îmbunătățească această marjă negativă doar cu 20% în viitor. Între timp, Tesla realizează o marjă brută de 15-25% pentru fiecare EV pe care îl vinde. În ceea ce privește marja netă a Tesla, aceasta se situează la aproximativ 10%.

Ford a anunțat recent un plan de restructurare în valoare de 1,5-2 miliarde de dolari care va ajuta vehiculele sale electrice să ajungă la profitabilitate. Probabil că cea mai mare schimbare introdusă este o nouă structură de personal. Astfel, cea mai mare parte a talentelor inginerești ale Ford vor fi relocate din Asia și Europa în SUA.

Aceasta nu este prima dată când Elon Musk își arată sprijinul pentru Ford. În 2021, Musk a felicitat Ford cu ocazia lansării modelului F-150 Lightning. De asemenea, el a scris pe Twitter cu entuziasm despre Mustang Mach-E după dezvăluirea acestuia în noiembrie 2019.

Ford speră să își mărească capacitatea anuală de producție EV la 600.000 de unități până la sfârșitul anului. Pentru moment, vânzările constau în principal din Lightning și Mach-E, E-Transit având o cerere comercială constantă. Cu toate acestea, viitorul Explorer EV are potențialul de a fi un viitor best-seller.

Un crossover compact cu o autonomie de până la 335 de mile, Explorer EV va fi o opțiune convingătoare pentru consumatorii europeni și asiatici.