brand

Noul Mercedes GLE: prețuri și specificații pentru modelele cu facelift 2023

Noul Mercedes GLE: prețuri și specificații pentru modelele cu facelift 2023

Mercedes se află în plin proces de revizuire a gamei sale de SUV-uri, mai întâi a fost rândul unui GLC complet nou, mai târziu în acest an vom vedea cum GLS va primi o reînnoire, dar acum a venit timpul pentru faceliftul lui GLE.

GLE a primit o serie amplă de actualizări pentru 2023 pentru a rămâne competitiv în fața unor modele precum Lexus RX, Range Rover Sport, Alfa Romeo Stelvio, Maserati Levante, Audi Q7 și BMW X5 - toate acestea au primit actualizări sau au fost lansate într-o formă complet nouă de când actualul GLE a fost pus în vânzare în 2019.

Acest nou GLE pornește de la prețul de 85.000 de euro, iar printre principalele modificări se numără o nouă gamă de motoare mild-hybrid pe benzină și diesel de 48 de volți, tehnologie plug-in hybrid actualizată, suspensie pneumatică standard, noul sistem de infotainment MBUX de la Mercedes și o serie de opțiuni noi de tapițerie interioară. Bineînțeles, și exteriorul a fost modificat pentru a diferenția acest GLE de cel precedent.

Un facelift nu ar fi un facelift fără unele modificări la nivelul barelor de protecție, al grilei și al farurilor, astfel că Mercedes a adăugat ceva crom la grilă, a remodelat bara de protecție față și a schimbat semnătura luminilor de funcționare a farurilor LED standard. Luminile din spate primesc, de asemenea, un nou aspect, iar pe modelele GLE Coupe, exteriorul AMG Line a devenit standard, cu bara de protecție mai adâncă, modelul de grilă în formă de diamant și arcadele extinse ale roților.

Noul Mercedes GLE: prețuri și specificații pentru modelele cu facelift 2023

La interior, își face apariția cel mai nou design al volanului Mercedes, cu comenzi tactile care permit accesul la funcțiile ecranului central fără a fi nevoie să se întindă. Există mai mult crom pe gurile de aerisire și sunt disponibile acum câteva combinații noi de culori pentru ornamente.

Există trei niveluri de echipare pentru noul GLE: AMG Line entry-level, AMG Line Premium și AMG Line Premium Plus, cu specificații de top. Poate pentru a marca faptul că este o ofertă mai exclusivistă și mai premium, GLE Coupe este disponibil doar în versiunea AMG Line Premium Plus.

Modelele AMG Line standard sunt bine echipate cu faruri adaptive, "capota transparentă" Mercedes (un sistem de camere pentru a ajuta la off-road și parcare), o cameră de 360 de grade și trepte laterale iluminate. Interiorul dispune de scaune față și spate reglabile electric, fiind disponibile până la șapte locuri, un sistem audio Burmester, încărcare wireless și o cameră de bord încorporată.

Nu există Hyperscreen, așa că pe fiecare GLE, sistemul de infotainment este asigurat de două ecrane duble de 12,3 inchi. Există stiluri de afișare "clasic", "sportiv" și "discret" din care puteți alege, împreună cu moduri suplimentare care prioritizează diferite informații pe ecrane. Apple CarPlay și Android Auto fără fir sunt acum standard, iar GLE este capabil să primească actualizări de software over-the-air.

Modul "Off-Road Mode" din sistemul MBUX afișează informații suplimentare, inclusiv panta, unghiul de ruliu și unghiul de virare, pentru a ajuta șoferii. Aceste actualizări sunt concepute pentru a spori capacitatea GLE în situații off-road și pentru a-i oferi un răspuns la tehnologia similară de pe produsele concurente Land Rover și Range Rover. La versiunile cu motor cu ardere internă, este posibil să se specifice pachetul Off-Road Engineering care adaugă suspensie pneumatică, protecție sub caroserie și 30 mm de gardă la sol suplimentară.

Mercedes a acordat atenție chiar și capacităților lui GLE ca mașină de tractare, cu o capacitate de tractare a remorcii cu frână de 3,5 tone în cazul modelelor echipate cu suspensie pneumatică și cu sistemul E-Active Body Control. Aceasta este susținută de software-ul actualizat Trailer Manoeuvring Assist și chiar de un planificator de traseu pentru remorcă în sistemul de navigație prin satelit pentru a ajuta șoferii să evite punctele de strângere pentru vehiculele înalte sau lungi.

Toate acestea nu mai lasă în urmă decât gama de performanță Mercedes-AMG GLE, care cuprinde GLE 53 cu motorul turbo de 3,0 litri cu șase cilindri în linie și GLE 63 S cu motorul V8 twin-turbo de 4,0 litri. Modelul 53 dezvoltă 429 CP cu un potențial de 22 CP de la sistemul său de generator electric de pornire, în timp ce cuplul motor este mărit la 560 Nm cu un potențial de 200 Nm. Acesta va ajunge de la 0 la 100 km/h în 5 secunde.

Formidabilul 63 S are 603 CP cu același potențial de creștere a puterii suplimentare ca și 53 și un cuplu motor de 850 Nm care poate fi mărit cu 250 Nm. Acest lucru permite un timp de 3,9s 0-100 km/h.

Variantele AMG primesc propriile modificări de design, inclusiv o insignă AMG în locul stelei cu trei colțuri, cu upgrade-uri de echipament, de asemenea. Sistemul de suspensie AMG Performance a fost ajustat pentru a îmbunătăți experiența de condus.