brand

Șeful de design de la Mercedes spune că în acest deceniu se concentrează 60% pe SUV-uri

Șeful de design de la Mercedes spune că în acest deceniu se concentrează 60% pe SUV-uri

La începutul lunii februarie, un raport îngrijorător susținea că Mercedes se pregătește să scoată din uz mai multe mașini. Se presupune că Clasa C Break nu va mai trăi pentru a vedea încă o generație, în timp ce următoarea generație a Clasei E Break va fi ultima de acest fel. În plus, se pare că eleganta berlină CLS va dispărea, la fel ca și AMG GT 4-Door Coupe cu nume confuz. În plus, știm de ceva vreme că steaua cu trei colțuri va tăia din unele dintre mașinile sale compacte.

Se zvonește că vor fi eliminate Clasa C Coupe și Cabriolet, împreună cu Clasa E Coupe și Cabriolet. În locul lor, se crede că Mercedes va lansa un CLE Coupe și un CLE Cabriolet, reducând astfel la jumătate numărul de modele cu două uși. Acest lucru ar veni după anularea Clasa S Coupe și Clasa S Cabriolet, precum și a SLC.

Șeful de design Mercedes, Gorden Wagener, a stat de vorbă cu revista Car Magazine despre ceea ce pregătește viitorul pentru legendara marcă germană de lux. Când a fost întrebat la ce lucrează echipa de design, acesta a spus că 60% din efortul din acest deceniu va fi dedicat SUV-urilor. 30 la sută din timp va fi dedicat sedanurilor, iar restul de 10 la sută proiectelor speciale.

Aceste ultime 10 procente vor fi parțial despre mașini sport, precum și despre crossovere între stiluri de caroserie. Șeful departamentului de design, în vârstă de 54 de ani, a declarat că un sedan cu profil coborât este o posibilitate, arătând spre conceptul F 015 prezentat în 2015. Interesant este că Gorden Wagener a declarat că oamenii care lucrează la Apple i-au spus: "Este exact ceea ce aveam în minte și este atât de mișto, dar nu știu cu ce vor veni de fapt". Apropo, după mulți ani de zvonuri, mașina Apple încă nu a apărut.

Deși nu a fost menționat în interviu, să nu uităm un concept car cu adevărat ciudat de la Mercedes. Vorbim despre Maybach Ultimate Luxury 2018, orientat spre China, care servește drept o ciudată invenție jumătate sedan, jumătate SUV. Acesta nu a văzut niciodată lumina zilei de producție. Șeful de design a spus că ceva similar cu F 015 s-ar putea întâmpla la un moment dat.