brand

Mercedes-AMG GLE 53 Plug-In Hybrid vine cu și mai multă putere

Mercedes-AMG GLE 53 Plug-In Hybrid vine cu și mai multă putere

La începutul anului, Mercedes a oferit un facelift modelului GLE. Versiunea AMG Lite a primit un turbocharger mai mare, crescând cuplul la 560 Nm, în timp ce puterea a rămas la fel, 429 CP. Nouă luni mai târziu, AMG 53 adoptă o personalitate semnificativ diferită, devenind un plug-in hybrid în Europa. Nu vă faceți griji, motorul cu combustie nu a fost redus la un patru cilindri, ceea ce s-a întâmplat din păcate cu C63.

Motorul turbosupralimentat de 3,0 litri inline-șase lucrează cu un motor electric de 134 CP pentru a permite o putere combinată de 536 CP și 750 Nm de cuplu. Asistența hibridă a crescut puterea cu o cantitate semnificativă de 107 CP și 190 Nm comparativ cu GLE 53 din 2024. Mercedes transformă ambele stiluri de caroserie în PHEV-uri, astfel încât și versiunea "cupe" primește un port de încărcare pentru a alimenta un pachet de baterii de 31,2 kWh.

Creșterea masivă a puterii permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde (cu 0,3s mai puțin comparativ cu modelul ICE) în drum spre o viteză maximă electronic reglementată de 250 km/h. Mercedes subliniază că veți putea atinge 140 km/h fără a consuma niciun pic de benzină. Cu toate acestea, făcând acest lucru va face imposibilă atingerea autonomiei electrice certificate WLTP de până la 86 de kilometri în cazul GLE 53 regulat și 87 de kilometri pentru versiunea "swoopy". Autonomia EPA încă trebuie să fie anunțată.

GLE 53 Hybrid rulează pe roți de 21 de inch cu frâne AMG constând din discuri frontale de 400 mm cu etriere cu șase pistoane și discuri spate de 370 mm cu etriere cu un singur piston. În afară de insignele "Hybrid", există câteva modificări subtile aerodinamice care îl separă de varianta cu propulsie convențională. În plus, au fost făcute modificări la sistemul de infotainment MBUX pentru a reflecta noul setup hibrid.

Logica ne spune că introducerea unui GLE 53 Hybrid înseamnă, de asemenea, că noul E53 este probabil să beneficieze de același setup PHEV. Poate că și CLE 53 va moșteni acest setup. Din păcate, CLS 53 a decedat, împreună cu versiunile non-AMG, deoarece Mercedes renunță la sedanul elegant în totalitate.