brand

Mașina de Formula 1 de la Audi își va face apariția la Auto Shanghai

Mașina de Formula 1 de la Audi își va face apariția la Auto Shanghai

În vara anului 2022, Audi și-a declarat intenția de a intra în Formula 1 în calitate de furnizor de unități de propulsie pentru sezonul 2026. Câteva luni mai târziu, producătorul german de automobile de lux deținut de Grupul Volkswagen a finalizat un acord cu Sauber. La sfârșitul lunii ianuarie, și-a asigurat o participație minoritară în cadrul echipei elvețiene de Formula 1. Iar în această lună, un showcar va fi prezentat la expoziția Auto Shanghai 2023, unde Audi va face publice informații suplimentare cu privire la implicarea sa în campionatul de F1.

Într-un interviu acordat Automotive News Europe, un purtător de cuvânt al celor de la Four Rings a dezvăluit de ce Auto Shanghai a fost locul ales pentru a expune noul concept-car F1: China este cea mai mare piață a lor, iar sportul are o prezență mare în Republica Populară.

Deși anul 2026 este departe, două modificări majore au fost deja făcute cunoscute. În locul etanolului regenerabil de 10% utilizat în prezent, vehiculele F1 vor funcționa cu combustibil complet sintetic. Motoarele turbo V6 vor rămâne, dar vor fi alimentate cu energie electrică până la jumătate din forța totală. În plus, Consiliul Mondial al Automobilismului Sportiv al FIA subliniază faptul că cheltuielile de funcționare vor fi diminuate, lucru care a avut deja efect prin aderarea celor de la Sauber/Audi și Red Bull/Ford.

Porsche a intenționat să facă echipă cu Red Bull în Formula 1, dar discuțiile s-au încheiat fără niciun acord, deoarece propunerea lor de parteneriat 50:50 a fost refuzată. Deși negocierile cu Red Bull nu au avut succes, Porsche a comunicat că este în continuare interesată să facă parte din F1 în octombrie 2022.

The Race a raportat recent că Porsche nu se va alătura grilei de start a Formulei 1 în 2026. Deși compania este în continuare interesată, se pare că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat.