brand

Noua Lancia Ypsilon EV dezvăluită: Un Opel Corsa îmbrăcat în stil italian

Noua Lancia Ypsilon EV dezvăluită: Un Opel Corsa îmbrăcat în stil italian

Noua Lancia Ypsilon EV, o mică mașină electrică cu un design inspirat de Lancia Stratos, a fost dezvăluită online înainte de prezentarea oficială programată pentru 14 februarie, la Milano.

Designul exterior al lui Ypsilon EV a fost influențat de conceptul Lancia Pu+Ra HPE din 2023, în special de lumina de zi cu trei benzi pe care Lancia o numește "calice". Unitățile principale de faruri sunt localizate sub aceasta, în timp ce bara de protecție frontală include o intrare de aer mare și un splitter angular.

Noua Lancia Ypsilon EV dezvăluită: Un Opel Corsa îmbrăcat în stil italian

Interiorul este la fel de unic, cu tapițerie din catifea albastră, volan cu partea de jos plată și o platformă circulară pe care Lancia o numește "masă multifuncțională". Aceasta pare să aibă un pad de încărcare wireless încorporat, plus un panou de piele cu logo-ul ediției speciale Cassina.

Ypsilon este prima mașină care utilizează noul sistem de infotainment al Lanciei, numit S.A.L.A (Sound Air Light Augmentation). Acesta este un sistem bazat pe widget-uri, cu un ecran tactil central de înaltă definiție care oferă controale pentru audio, climatizare și iluminare interioară.

Sub caroseria flamboiantă și catifea, noua Lancia Ypsilon este bazată pe aceeași platformă CMP/e-CMP ca și alte produse Stellantis, cum ar fi Corsa și 208, plus Jeep Avenger și Fiat 600. Acest lucru va permite ca Ypsilon să fie oferit cu propulsie pe benzină și electrică, dar EV este în centrul atenției în acest moment.

Lancia a dezvăluit că Ypsilon electric are o autonomie oficială de până la 400 de kilometri, ceea ce este comparabil cu noul MINI Cooper cu care va concura în curând. Alimentarea este asigurată probabil de același motor electric de 154 CP și bateria de 54 kWh ca și Corsa Electric și E-208, în timp ce viteza maximă de încărcare de 100 kW ar trebui să fie aceeași pentru toate trei.