brand

Italia și aliații din UE "au numărul necesar" pentru a bloca normele Euro 7 privind emisiile, afirmă un ministru

Italia și aliații din UE "au numărul necesar" pentru a bloca normele Euro 7 privind emisiile, afirmă un ministru

Țările și legislatorii UE urmează să negocieze în acest an legislația propusă, care ar urma să se aplice autoturismelor și camionetelor începând cu iulie 2025 și autobuzelor și camioanelor doi ani mai târziu.

Ministrul italian al transporturilor a declarat marți că Italia și aliații săi din Uniunea Europeană pot bloca regulamentul Euro 7, care înăsprește limitele de emisii ale vehiculelor pentru poluanți, inclusiv oxizi de azot și monoxid de carbon, începând cu 2025.

Țările și legislatorii UE urmează să negocieze în acest an legislația propusă, concepută să se aplice autoturismelor și camionetelor începând cu iulie 2025 și autobuzelor și camioanelor doi ani mai târziu.

Propunerea de regulament Euro 7 este "în mod clar greșită" și nici măcar nu este utilă din punct de vedere ecologic, a declarat ministrul italian al transporturilor Matteo Salvini, liderul partidului de coaliție Liga din guvernul italian de dreapta.

Italia, împreună cu Franța, Republica Cehă, România, Portugalia, Slovacia, Bulgaria, Polonia și Ungaria, are numerele necesare pentru a bloca această măsură, a declarat Salvini în timpul unei conferințe a dealerilor auto din Verona.

"Suntem acum o minoritate de blocare, vrem să devenim o majoritate", a adăugat el.

Constructorii europeni de automobile au luptat împotriva reglementărilor propuse privind emisiile, despre care susțin că sunt prea costisitoare, pripite și inutile.

Comisia Europeană susține că normele Euro 7 sunt necesare pentru a reduce emisiile nocive și pentru a preveni o repetare a scandalului diesel al grupului Volkswagen.