brand

Interiorul lui Skoda Kodiaq 2024 este parțial expus în cele mai recente imagini spion

Interiorul lui Skoda Kodiaq 2024 este parțial expus în cele mai recente imagini spion

În urmă cu doar câteva zile, Skoda a oferit detalii substanțiale despre specificațiile tehnice ale noului Kodiaq, iar astăzi vă aducem ceva la fel de bun. Spionii noștri au reușit să arunce o privire bună în interiorul habitaclului cehului Volkswagen Tiguan, cu un sistem de infotainment de mari dimensiuni care iese din planșa de bord. Nu există comenzi convenționale în jurul acestuia, cu excepția unui buton de pornire/oprire montat mai jos, în centru.

Gurile de aerisire centrale nu mai flanchează ecranul tactil și au fost repoziționate de Skoda sub display. Să sperăm că acea bucată de pânză de pe consola centrală ascunde comenzi separate pentru setările de climatizare, fără a fi nevoie să reglăm totul din infotainment. Cititorii cu ochi de vultur vor observa că selectorul de viteze este acum o manetă pe volan pentru a elibera spațiu între scaune pentru un spațiu de depozitare suplimentar.

În spatele familiarului volan cu două spițe se află un instrumentar de bord complet digital de 10,25 inch, cu o mulțime de lumini de avertizare aprinse. Este de așteptat de la un prototip în curs de realizare și suntem siguri că totul va fi în ordine când Skoda va începe producția de serie. Acel ecran central de 12,9 inci arată o imagine a părții frontale a vehiculului, dezvăluind indirect că Kodiaq 2024 va fi mai degrabă un al doilea facelift pentru modelul actual.

Noul SUV de dimensiuni medii va fi alungit cu 61 de milimetri (2,4 inch), ajungând la 4758 mm (187,3 in), în timp ce va prelua ampatamentul (2791 mm sau 110 in). Din nou, vor fi oferite atât configurații cu cinci cât și cu șapte locuri, cea din urmă oferind un spațiu suplimentar de 15 mm la cap pentru ocupanții celui de-al treilea rând față de Kodiaq-ul anterior. Modelul cu două rânduri de scaune, cu scaunele din spate rabatate, va avea o capacitate de încărcare de 910 litri sau cu 75 de litri mai mult decât înainte.

Toate versiunile noului Kodiaq vor fi oferite exclusiv cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte, cu excepția modelului plug-in hybrid, deoarece modelul electrificat primește o DSG cu șase trepte. Puterea va proveni de la motoarele pe benzină 1.5 TSI și 2.0 TSI care dezvoltă 150 CP și, respectiv, 204 CP. Acestea vor fi oferite alături de un 2.0 TDI în două stări de reglaj (150 CP și 193 CP).

În funcție de motorizare, cumpărătorii vor putea alege între tracțiune față sau integrală. Kodiaq PHEV va asocia un 1.5 TSI cu un motor electric și un pachet de baterii de 25,7 kWh care va oferi o autonomie electrică de peste 100 de kilometri.

Alte detalii cunoscute includ o evoluție a farurilor matrix LED, un nou head-up display, un sistem îmbunătățit de control adaptiv al vitezei de croazieră cu stop and go și încărcare a bateriei DC la o putere de până la 50 kW.

Skoda va prezenta noul Kodiaq cândva în această toamnă, când va debuta și următorul Superb, dar la o altă dată.