brand

Ineos Grenadier 2024: specificații și preț

Ineos Grenadier 2024: specificații și preț

Ineos Grenadier, un nou vehicul off-road robust și capabil, se pregătește să intre pe piață în 2024. Acest SUV își propune să umple golul lăsat de Land Rover Defender, care a devenit mai mult un vehicul de lux decât unul off-road. Cu un design inspirat de vehiculele clasice și tehnologie modernă, Ineos Grenadier se anunță a fi un concurent serios pentru Jeep Wrangler, Ford Bronco și Land Rover Defender.

Ineos Grenadier va fi disponibil într-o singură variantă de caroserie, o "stație de cinci uși" descrisă de companie. Vor fi disponibile trei niveluri de echipare: bază, Trailmaster și Fieldmaster. Toate nivelurile vor fi echipate cu un motor I6 sursă BMW.

Grenadierul de bază va fi lipsit de opțiuni, fiind gata să fie personalizat. Cumpărătorii vor putea alege dintr-o gamă largă de opțiuni și accesorii pentru a-și face vehiculul special. Deși sunt vehicule de bază, Ineos afirmă că vor avea interioare confortabile și dotate cu facilități moderne.

Cei care doresc ceva în plus pot alege dintre nivelurile preconfigurate Trailmaster și Fieldmaster, ambele începând de la 73.000 de euro.

Grenadier Fieldmaster este ideal pentru cei care vor să ajungă la un traseu sau la un loc de campare fără probleme. Numele său provine de la jacheta Belstaff Fieldmaster și combină confortul, comoditatea și robustețea. Printre caracteristicile sale se numără scaune de piele încălzite, covorașe de podea tapițate și ferestre Safari.

Dacă doriți să explorați într-adevăr și să faceți off-roading, veți dori Grenadier Trailmaster. Acesta vine standard cu Rough Pack, care îi oferă vehiculului anvelope BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 mai robuste și diferențiale față și spate blocante electronice. În plus, are o admisie de aer ridicată, o baterie auxiliară și spațiu de depozitare exterior sub formă de centuri de utilitate.

Ineos a proiectat Grenadier pentru a fi ușor de reparat și durabil. Compania susține că totul este construit să reziste fără componente electronice inutile și că veți beneficia de sprijin complet din partea Ineos. Vehiculul vine cu o garanție de cinci ani sau 60.000 de mile, o garanție de trei ani pentru vopsea și accesorii și o garanție anti-coroziune de 12 ani. Cei care doresc să repare singuri Grenadierul vor avea acces la manuale interactive 3D și asistență tehnică din partea Ineos.

În ceea ce privește performanțele off-road, Ineos Grenadier nu dezamăgește. Acesta se bazează pe o construcție robustă cu o șasiu de tip scara, un sistem de tracțiune integrală permanentă, axe solide și "până la trei diferențiale blocate". Această construcție solidă îi conferă o capacitate excelentă de a naviga pe teren accidentat și dificil.

Ineos Grenadier este echipat cu un sistem de asistență pentru urcare și coborâre în pantă, care îi permite să învingă terenul accidentat cu ușurință. Sistemul de asistență pentru urcare ține vehiculul pe loc în timp ce acesta urcă terenul abrupt, în timp ce sistemul de asistență pentru coborâre permite șoferului să își îndepărteze picioarele de pe pedale și să aleagă o viteză de coborâre în funcție de condițiile terenului. Aceste sisteme de asistență fac ca Ineos Grenadier să fie un vehicul extrem de capabil în ceea ce privește performanța off-road.

Ineos Grenadier 2024: specificații și preț

În ciuda performanțelor sale off-road, Ineos Grenadier nu compromite în ceea ce privește confortul interior. Vehiculul este echipat cu scaune Recaro extrem de confortabile, care oferă un suport lateral excelent pentru călătorii lungi și trasee accidentate. Materialele folosite în interior sunt de înaltă calitate, cum ar fi pielea și metalele, oferind o atmosferă rafinată, dar funcțională.

Ineos Grenadier beneficiază și de o bună izolare fonică, chiar și atunci când este echipat cu anvelope all-terrain. Geamurile Safari disponibile opțional oferă o vedere panoramică a mediului înconjurător și permit o mai bună ventilație în interiorul vehiculului.

Deși este un SUV cu șasiu și axe solide, Ineos Grenadier oferă o calitate excelentă a călătoriei datorită sistemului său de suspensie cu cinci legături și amortizoare la toate cele patru colțuri. Compania a ales să nu folosească o suspensie pneumatică pentru a asigura fiabilitatea pe termen lung a vehiculului.

Deși Ineos Grenadier nu este tehnic un concurent direct al Land Rover Defender, cele două vehicule sunt adesea comparate din cauza originilor lor similare ca vehicule off-road. Prețul de bază al Grenadierului este puțin mai mare decât cel al trims S și X ale Defender 90, 110 și 130, dar este mai mic decât toate celelalte trims ale Defender. Trims Fieldmaster și Trailmaster au, de asemenea, prețuri mai mari decât baza și mai mici decât unele dintre trims superioare ale Defender, situându-se în mijlocul prețurilor pentru Defender 130.

În concluzie, Ineos Grenadier 2024 se dovedește a fi un SUV off-road extrem de promițător, care combină performanța robustă cu confortul și fiabilitatea. Cu un design clasic și tehnologie avansată, acest vehicul ar putea deveni un concurent serios în segmentul off-road și o opțiune atractivă pentru cei care caută un vehicul de aventură.