brand

Honda Prologue 2024: Debutul impresionant cu o autonomie estimată de 480 de kilometri și un preț de peste 38.000 de euro

Honda Prologue 2024: Debutul impresionant cu o autonomie estimată de 480 de kilometri și un preț de peste 38.000 de euro

Compania Honda, cunoscută pentru producerea de mașini hibride încă din anii `90, a fost puțin mai lentă în adoptarea electrificării complete în marșul său către automobilele cu conștiință ecologică. Cu toate acestea, primul efort serios al companiei pentru o mașină electrică va sosi anul viitor sub forma Honda Prologue 2024, un crossover de dimensiunile unui Passport, cu o autonomie vizată de 480 de kilometri.

Honda Prologue 2024 împarte platforma Ultium și bateria cu modelele electrice GM precum Chevrolet Blazer EV. Cu toate acestea, producătorul de automobile este încrezător că reglajul unic al suspensiei, stilul și cabina vor fi suficiente pentru a asigura confortul clienților recurenți. Bateria va avea 85.0 kilowați-oră, oferind versiunilor Prologue cele mai eficiente o autonomie estimată de producător de 480 de kilometri. Crossover-ul electric va fi disponibil în variante cu un motor sau două motoare. Deși specificațiile complete ale trenului de rulare nu au fost încă lansate, versiunea cu tracțiune integrală va avea 288 de cai putere și 450 de newton-metri de cuplu.

Honda Prologue 2024 este aproximativ la fel de lung și larg ca Passport, dar se bazează pe un ampatament expansiv de 309.4 cm - cu aproape 30 cm mai mult decât SUV-ul cu combustie internă. Acest lucru îi conferă Prologue un aspect stabilit, cu roți care se întind până la colțuri și păstrează depășirile plăcut de scurte. Exteriorul arată neted și lustruit, cu un aspect atrăgător - dacă nu un pic anonim. Farurile înguste, panoul grilei în negru lucios și perdelele de aer subtile pe colțurile barei de protecție sunt moderne și elegante, iar ampatamentul expansiv duce la un capăt de spate compact și ordonat care prezintă noul tip de caractere Honda:e pe hayon în locul siglei.

Honda Prologue 2024: Debutul impresionant cu o autonomie estimată de 480 de kilometri și un preț de peste 38.000 de euro

Interiorul Prologue va fi foarte familiar pentru cei care își înlocuiesc un Accord Hybrid, datorită standardului Google Built-In, care va fi disponibil pe toate nivelurile de echipare ale EV. Clusterul digital de instrumente de 11.0 inch și display-ul de infotainment de 11.3 inch ar trebui să ofere grafică impresionantă și reactivitate, dacă experiențele noastre în Accord sunt de încredere, iar tehnologia va include Google Maps, Assistant și Play app store direct pe ecranul central.

Versiunea cu un singur motor a Prologue va fi cu tracțiune față, iar Honda nu a specificat puterea sa, dar a declarat că trenul de rulare de bază va avea probabil cea mai bună autonomie și eficiență, mai ales combinat cu roțile mai mici ale variantelor EX și Touring. Cu 288 CP și 450 Nm provenind de la varianta cu tracțiune integrală, Prologue ar trebui să aibă performanțe destul de agile. În cazul configurației Prologue cele mai eficiente, Honda estimează că bateria de 85.0 kWh va fi bună pentru 480 de kilometri de autonomie - tracțiunea integrală și roțile mai mari pot scădea acest număr la aproximativ 418.

Când bateria se epuizează, proprietarii pot reîncărca cu o stație de acasă care furnizează 11.5 kilowați, oferind Prologue un timp potențial de 0-100% de mai puțin de opt ore. De asemenea, este disponibil un kit de încărcare portabil de 7.6 kW. Proprietarii grăbiți pot folosi, de asemenea, rata de încărcare DC de 155 kW - un număr dezamăgitor având în vedere că ID.4 poate atinge 170 kW și Ioniq 5 poate accepta 220 kW.

Vânzările Honda Prologue 2024 ar trebui să înceapă la începutul anului viitor, cu primele livrări către clienți care au loc în ianuarie. Honda spune că Prologue va avea un preț de pornire în jurul valorii de 48.000 de euro. Informațiile complete despre prețuri vor fi disponibile până la sfârșitul anului.

Deși Honda Prologue 2024 nu este o mașină revoluționară în ceea ce privește specificațiile, este un pas important pentru Honda în direcția vehiculelor complet electrice. Cu un design atrăgător, o autonomie solidă și un preț competitiv, Honda Prologue 2024 este o adăugare binevenită la piața EV în creștere.