brand

Honda e:Ny1 este al doilea EV al mărcii în Europa, cu o autonomie de 412 de kilometri

Honda e:Ny1 este al doilea EV al mărcii în Europa, cu o autonomie de 412 de kilometri

Așa cum a promis în 2022, Honda lansează anul acesta în Europa al doilea model de vehicul complet electric sub numele greu de pronunțat de e:Ny1.

Honda ar fi putut să îl numească HR-V EV, pentru că exact așa arată, dar producătorul auto susține că este o mașină complet diferită la bază. Cei care sunt familiarizați cu piața EV din China vor recunoaște imediat că e:Ny1 este, în esență, același vehicul ca și Honda e:NS1/e:NP1 vândut pe cea mai mare piață auto din lume.

Lăsând la o parte ingineria de insignă, oferirea unei alternative mai convenționale la Honda e city car este cu siguranță o idee bună, e:Ny1 urmând să mizeze pe cererea tot mai mare a clienților pentru SUV-uri de segment B complet electrice.

Acum, să vedem ce are e:Ny1 în plus. Bazat pe platforma e:N Architecture F cu motor frontal, crossoverul electric subcompact dispune de un pachet de baterii litiu-ion de 68,8 kilowați-oră, care este bun pentru o autonomie de 412 kilometri în ciclul WLTP.

Honda spune că pachetul are capacitate de încărcare rapidă DC și poate trece de la 10 la 80% din starea de încărcare în doar 45 de minute.

Bateria este conectată la o unitate de propulsie integrată trei în unu, un motor electric și o cutie de viteze care generează 201 cai putere (150 de kilowați) și un cuplu de 228 de lire-picior (310 Newton-metri).

Honda spune că e:Ny1 are un șasiu complet nou, dezvoltat special pentru vehiculele electrice cu baterii, care asigură o rigiditate torsională îmbunătățită. În combinație cu noua platformă și cu noul grup motopropulsor, se spune că șasiul oferă dinamica caracteristică Honda, o conducere receptivă și un nivel premium de confort la rulare.

Honda e:Ny1 este al doilea EV al mărcii în Europa, cu o autonomie de 412 de kilometri

Nu sunt prea multe de comentat în ceea ce privește stilul, deoarece Honda e:Ny1 arată destul de identic la interior și la exterior cu frații săi din China. Printre noutățile subtile față de HR-V cu motorizare ICE se numără emblemele "H" albe care apar pe tot parcursul vehiculului, inclusiv pe emblema din față, pe capacele centrale ale roților și pe volan, precum și noile inscripții "Honda" pe hayon.

Punctele de atracție de la interior includ o consolă centrală complet nouă, cu butoane fizice, mai multe opțiuni de stocare și încărcare wireless, precum și un ecran tactil mare de 15,1 inchi.

Honda e:Ny1 va sosi în lunile următoare în Europa. Constructorul auto nu a dezvăluit prețurile, dar presa britanică relatează că crossoverul electric va avea un preț de pornire de aproximativ 34.500 de euro.

Prin urmare, acesta va concura cu Peugeot e-2008, Jeep Avenger, Hyundai Kona Electric, Kia Niro EV și alte vehicule electrice de dimensiuni similare.