brand

Noul Ford Puma 2024: Un SUV compact cu un aer proaspăt

Noul Ford Puma 2024: Un SUV compact cu un aer proaspăt

Într-un peisaj auto în continuă schimbare, Ford continuă să-și actualizeze linia de modele pentru a rămâne competitiv. Una dintre cele mai recente îmbunătățiri este faceliftul pentru popularul SUV compact Ford Puma. Acest articol va explora detaliile acestui refresh, inclusiv schimbările de design, îmbunătățirile tehnologice și modificările de sub capotă.

În exterior, noul Ford Puma păstrează forma distinctivă a modelului precedent, dar adaugă o serie de elemente de design noi. Farurile au fost modernizate cu o semnătură luminoasă unică, în timp ce grila frontală a primit un badge Ford actualizat. În plus, clienții vor putea alege dintr-o gamă extinsă de culori noi, inclusiv gri Cactus.

Ford a oferit întotdeauna o gamă largă de opțiuni de personalizare pentru modelele sale, iar noul Puma nu face excepție. Acum, clienții pot alege între diferite seturi de roți, variind de la 17 la 19 inci. În plus, există șase culori diferite disponibile pentru caroserie, oferind fiecărui șofer posibilitatea de a-și personaliza mașina după gustul său.

Pe lângă modificările exterioare, Ford Puma 2024 a primit și câteva îmbunătățiri semnificative la interior. Cea mai notabilă schimbare este adăugarea unui nou sistem de infotainment SYNC4, care aduce cu sine o serie de îmbunătățiri de performanță și funcționalitate.

Noul Ford Puma 2024: Un SUV compact cu un aer proaspăt

Noul sistem de infotainment SYNC4 de la Ford este o îmbunătățire majoră față de versiunea anterioară. Acesta dispune de două ecrane ample, unul de 12,8 inchi pentru instrumentele de bord și unul de 12 inchi pentru sistemul de infotainment. Acest ecran marește nu doar funcționalitatea, dar și aspectul interior al mașinii. SYNC4 aduce, de asemenea, un algoritm de învățare automată, ceea ce îmbunătățește în continuu performanța sistemului pe măsură ce este utilizat.

În ceea ce privește performanța, Ford a simplificat oferta de motoare pentru Puma. Acum, modelul este propulsat de un motor pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, disponibil în două variante de putere: 123 CP sau 153 CP. Acest motor este asistat de un starter-generator mild-hybrid de 48 de volți, ceea ce îmbunătățește eficiența combustibilului și reduce emisiile.

Versiunea de 123 CP a noului Ford Puma este disponibilă cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Varianta mai puternică de 153 CP este disponibilă numai cu transmisie automată.

Pentru cei care caută ceva mai sportiv, Ford oferă și o versiune ST a noului Puma. Aceasta este echipată cu același motor de 1,0 litri, dar puterea este crescută la 168 CP. De asemenea, Puma ST beneficiază de anumite upgrade-uri de performanță, precum un splitter de performanță Ford care crește forța de apăsare la roțile din față.

În plus față de actualizările aduse modelului Puma, Ford are planuri și pentru un model complet electric, numit Puma Gen-E. Acesta va fi lansat mai târziu în acest an și se așteaptă să împărtășească multe dintre caracteristicile modelului pe benzină, inclusiv platforma.

Ford Puma 2024 este o îmbunătățire semnificativă față de modelul anterior. Cu modificările sale de design, îmbunătățirile tehnologice și noile opțiuni de motorizare, acesta se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV compact modern și eficient. Cu toate acestea, va trebui să vedem cum se va comporta pe piață în fața concurenței acerbe.