brand

Ford și Lincoln Digital Experience: O nouă eră a automobilelor conectate

Ford și Lincoln Digital Experience: O nouă eră a automobilelor conectate

Lincoln Nautilus 2024 poate părea o alegere neobișnuită pentru iubitorii de mașini electrice la prima vedere. Cu toate acestea, Ford și Lincoln Digital Experience, o suită de software nou-nouță, ar putea schimba această percepție. Acesta nu doar îmbunătățește experiența utilizatorului cu Nautilus, ci oferă și o privire asupra viitorului mașinilor electrice Ford și Lincoln.

Ford a lansat recent detalii despre Ford și Lincoln Digital Experience, o suită de software ce va fi implementată în vehiculele Lincoln Nautilus 2024. Acest sistem operativ, dezvoltat intern de Ford, promite nivele fără precedent de viteză, personalizare și integrare cu Apple CarPlay și Android Auto. Utilizatorii se pot aștepta la aplicații în mașină precum YouTube și Amazon Prime Video.

Sistemul este un pas major în direcția transformării automobilelor în "smartphone-uri pe roți", o viziune prevestită de mult timp.

Deși Lincoln Nautilus 2024 poate fi echipat cu un motor pe benzină turbo sau cu o centrală hibridă, echipa de tehnologie Ford susține că acest nou sistem va influența viitoarele mașini electrice.

Această platformă a fost construită pentru a putea fi implementată pe orice model dorit. Într-un fel, pare mai potrivită pentru un viitor electric decât pentru unul bazat pe benzină.

Sistemul a fost proiectat având în vedere ușurința de utilizare și personalizarea. Un aspect important al designului a fost simplificarea interfeței pentru a evita confuzia și sentimentul de copleșire al clienților.

Ford își propune să ofere informații critice precum media, vremea și economia de combustibil direct în linia de vedere a șoferului. În plus, permite schimbarea aplicațiilor pe ecran la fel de ușor ca pe un smartphone și încărcarea automată a setărilor personalizate ale fiecărui șofer atunci când acesta intră în mașină.

Viteza este un alt element central al noii suite de software. Ford își propune să depășească frustrarea clienților față de sistemele infotainment lente, oferind un sistem cu o putere de procesare a graficii de 14 ori mai mare decât sistemul SYNC și cu de opt ori mai mult spațiu de stocare.

Ford intenționează să aducă mai multe caracteristici și îmbunătățiri prin actualizări over-the-air, o practică introdusă de Tesla și considerată esențială pentru viitorul auto centrat pe tehnologie.

Ford oferă aplicații descărcabile de pe Google Play precum Spotify, Amazon Music și Audible. Acest lucru include și jocuri în mașină și streaming, precum o versiune exclusivă Ford a jocului de curse Asphalt Nitro 2 care poate fi jucat cu un controler de joc Bluetooth.

Toate aceste inovații ar putea părea doar un pas înainte spre o mașină mai conectată, dar ele sugerează și direcția în care se îndreaptă industria auto. Mașinile autonome sunt în vizor, iar pe măsură ce ne apropiem de acest obiectiv, oamenii vor avea nevoie de activități pentru a-și ocupa timpul în mașină dacă nu conduc activ.

Aceste caracteristici sunt disponibile pe Lincoln Nautilus 2024, care a fost pus recent în vânzare. Ford nu a specificat care dintre viitoarele mașini Ford și Lincoln vor beneficia de aceste sisteme, dar a promis că vor fi oferite mai multe detalii în săptămânile următoare.

Această suită de software este "doar începutul", și va juca un rol esențial în viitorul în care câștigul ar putea fi mai mult despre autonomie electrică și caracteristici tehnologice decât cele mecanice.