brand

Noul Ford Kuga 2024 primeste un facelift semnificativ

Noul Ford Kuga 2024 primeste un facelift semnificativ

Ford Kuga, deja un best-seller, a primit un redesign substanțial pentru 2024, cu o nouă estetică exterior, opțiuni de motorizare revizuite și un nivel de echipare Active, introdus pentru prima dată.

Noul Ford Kuga impresionează cu un design exterior inovator, având un aspect mult mai robust, potrivit pentru aventurile off-road. Modelul Active, în premieră pentru Kuga, beneficiază de un aspect robust, cu protecții suplimentare la caroserie și plăci de protecție argintii, care-i conferă o notă de agresivitate.

Modelul Active introduce un nou nivel de echipare, cu o serie de schimbări notabile. Unul dintre acestea este înălțimea la sol, care a fost mărită cu 10mm la puntea față și 5mm la puntea spate. Acest lucru conferă vehiculului o capacitate mai mare de a face față terenurilor accidentate. De asemenea, Ford a adăugat un nou mod de conducere, denumit "Trail", care ajustează răspunsul la accelerație și controlul tracțiunii, pentru a asigura o aderență optimă pe diferite suprafețe.

Noul Ford Kuga 2024 primeste un facelift semnificativ

La interior, Kuga Active se remarcă prin finisajele exclusive, cu ornamente de lemn pe bord și panourile ușilor, precum și tapițeria specială pentru scaunele reglabile în 18 direcții.

Pe lângă modelul Active, noul Kuga va fi disponibil și în versiunile Titanium și ST-Line, fiecare cu modificări subtile de design în comparație cu versiunile pre-facelift.

Noul Kuga beneficiază de sistemul de infotainment SYNC4 al Ford, cu un ecran tactil de 13,2 inch, însoțit de un cluster de instrumente digitale de 12,3 inch. Consolele centrale au fost simplificate, majoritatea controalelor convenționale fiind integrate în noul display.

Gama de motorizări nu mai include o variantă diesel, ca urmare a scăderii popularității acestora în Europa. Versiunea de bază este echipată cu un motor EcoBoost de 1,5 litri, turboalimentat, care furnizează 148 CP către puntea față, prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Ford oferă și o variantă cu sistem hibrid de încărcare automată, cu un motor pe benzină de 2,5 litri și un motor electric, care oferă o putere combinată de 177 CP (versiunea FWD) sau 180 CP (versiunea AWD).

Punctul culminant este versiunea îmbunătățită plug-in hybrid, echipată tot cu un motor pe benzină de 2,5 litri. Acesta oferă acum o putere combinată de 240 CP, cu 30 CP mai mult decât versiunea Escape PHEV. De asemenea, versiunea Kuga PHEV oferă cu 18 CP mai mult decât versiunea pre-facelift și folosește o transmisie automată "power-split" îmbunătățită, comună cu Kuga Hybrid AWD.

Ford Kuga PHEV acum accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, fiind cu aproape două secunde mai rapid decât modelul anterior. În plus, capacitatea de remorcare a crescut cu peste 30%, ajungând la 2.100 de kilograme.

Datorită unui pachet de baterii de 14,4 kWh, modelul oferă o autonomie electrică maximă de 69 de kilometri în ciclul WLTP.

Ford a început deja să preia comenzi în unele țări europene pentru modelul Kuga 2024.

Cu aceste îmbunătățiri semnificative, noul Ford Kuga promite să fie o alegere atractivă pentru cei care caută un SUV compact, versatil și eficient energetic. Așadar, așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va fi primit de publicul european.