brand

Noul Ford E-Transit Courier 2023

Noul Ford E-Transit Courier 2023

Ford a dezvăluit modelul 2023 E-Transit Courier, cel mai mic autovehicul comercial electric al constructorului auto, care va fi comercializat în Europa începând de anul viitor.

Noua furgonetă compactă alimentată cu baterii este mai mare decât cea cu motor cu ardere internă din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește volumul de marfă pe care îl poate transporta. Această creștere se remarcă cel mai mult la lățimea dintre arcurile din spate, care a crescut la 1.220 milimetri (48 inch), permițând pentru prima dată ca E-Transit Courier să poată găzdui doi europaletari.

Capacitatea totală de încărcare este de 102,4 picioare cubice (2,9 metri cubi), în creștere cu 25% față de versiunea anterioară. În plus, sarcina utilă maximă este de 1.543 de lire (700 de kilograme), iar greutatea maximă de tractare este de 1.653 de lire (750 de kilograme).

Un model Ford E-Transit Courier pentru anul 2024 a fost dezvăluit recent într-o fotografie. Se așteaptă ca acest vehicul să fie propulsat de un motor electric și să aibă un design modernizat. Se anticipează că furgoneta cu propulsie electrică va fi prima de acest tip de la producător.

Ford E-Transit Courier oferă o posibilitate interesantă prin funcția de încărcare prin peretele frontal, permițându-le șoferilor să transporte obiecte mai lungi de 2,6 metri, deși în declarația producătorului nu se menționează o lungime maximă.

Noul Ford E-Transit Courier 2023

Interiorul furgonetei electrice este echipat cu un digiboard, care este un tablou de bord format dintr-un afișaj digital de 12 inchi și un ecran tactil central de 12 inchi pe care rulează cel mai nou sistem Sync 4 de la Ford. Atât Apple Carplay, cât și Android Auto sunt preinstalate, iar modemul încorporat îi conferă posibilitatea de a avea actualizări software wireless și o conexiune permanentă la ecosistemul Ford Pro.

Clienții vor primi un set de instrumente sofisticate de asistență pentru șoferi ca ofertă standard, dar detaliile acestui pachet nu sunt specificate. Poate fi selectat un pachet opțional, care conține Adaptive Cruise Control cu Centrare pe bandă și Stop & Go, Blind Spot Information System cu alertă de trafic transversal, Intersection Assist și Reverse Brake Assist.

Designul Ford al volanului în formă de squircle permite un spațiu mai mare pentru picioare și o vizibilitate îmbunătățită pentru șofer. Pentru a asigura o securitate maximă, au colaborat cu specialiștii în securitate de la TVL pentru a furniza pachete de încuietori montate din fabrică. Pachetele conțin încuietori cu cârlige secundare pentru a ajuta la prevenirea tentativelor de "desprindere și furt" și auto-blocare pentru ușa laterală glisantă.

Ca o caracteristică suplimentară, Ford oferă un Office Pack care include o suprafață plană pliabilă și iluminare care poate fi folosită ca o zonă de lucru portabilă, similară cu cea din Ford F-150 Lightning's Work Surface.

Ford E-Transit Courier 2023 este propulsat de un motor electric de 100 de kilowați amplasat în partea din față a furgonetei și alimentat de un pachet de baterii ale cărui detalii nu au fost încă anunțate. Încărcarea rapidă în curent continuu de până la 100 kW poate asigura o autonomie de 54 de mile (87 de kilometri) în doar 10 minute. Cu toate acestea, Ford sugerează că furgoneta electrică va fi probabil încărcată acasă prin intermediul unui încărcător de perete.

O unitate de încărcare domestică de 11 kW de curent alternativ poate readuce bateria la capacitate maximă în 5,7 ore, iar acest lucru poate fi planificat cu ajutorul ecranului tactil din mașină sau prin intermediul software-ului de la depozit pentru a beneficia de energie electrică mai ieftină pe timp de noapte. De asemenea, este inclus un an de abonament gratuit la BlueOval Charge Network, care ar trebui să aibă aproximativ 500.000 de încărcătoare publice până în anul 2024.

Compania Ovalul Albastru nu a dezvăluit încă capacitatea bateriei, distanța pe care o poate parcurge sau de câtă energie are nevoie. Aceștia au declarat că vor pune la dispoziție mai multe informații atunci când mașina va începe să se vândă.

Ford a anunțat că Transit Courier va fi lansat cu o selecție de motoare diesel și pe benzină în 2021, în timp ce varianta electrică (E-Transit Courier) va fi disponibilă în 2024. Vehiculul comercial va avea atât caroserie de furgonetă, cât și caroserie cu cabină dublă în furgonetă.

Ford Otosan, situat în Craiova, România, este locul unde vor fi create toate modelele, inclusiv crossoverul Ford Puma.