brand

Noul Ford E-Tourneo Courier a fost dezvăluit înainte de lansarea din 2024

Noul Ford E-Tourneo Courier a fost dezvăluit înainte de lansarea din 2024

Ford a dezvăluit la începutul acestui an noua furgonetă E-Transit Courier, iar acum a venit rândul versiunii MPV - E-Tourneo Courier. La fel ca și furgoneta, Tourneo va fi disponibil în varianta full-EV sau cu un motor pe benzină în varianta Tourneo obișnuită.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford intenționează să le lanseze în Europa până în 2024. La baza noului E-Transit Courier se află o versiune puternic modificată a platformei B2E care se regăsește pe Fiesta și pe actualul Puma. E-Turneo Courier va fi fabricat în România, la fel ca și viitoarea versiune complet electrică a modelului Puma.

Designul îl reproduce pe cel al lui E-Transit Courier, Ford spune că are "un aspect inspirat de SUV" și că este un "vehicul cu cinci locuri, cu activități multiple". Este greu de contrazis descrierea stilului lui E-Transit Courier, cu o parte frontală blocată și o placă de protecție falsă - modelul Active primește muluri pentru pasajele roților, bare de acoperiș, o culoare contrastantă a acoperișului și țesături interioare unice. Vor fi disponibile și modelele Titanium și Trend.

Noul Ford E-Tourneo Courier a fost dezvăluit înainte de lansarea din 2024

Modelul complet electric E-Tourneo Courier vine cu un motor electric de 134 CP/290 Nm montat pe puntea față, deși Ford nu a dezvăluit ce baterie va fi folosită (ne așteptăm la ceva în jur de 50 kWh). Nici autonomia maximă nu a fost dezvăluită, dar o cifră în jur de 320 de kilometri ar face din el un concurent pentru vehiculele electrice de familie mai tipice, precum Citroen e-C4 și Peugeot e-2008. Vitezele de încărcare sunt aceleași ca și în cazul furgonetei, cu o încărcare rapidă de 100 kW de curent continuu, capabilă să încarce 10-80% în mai puțin de 35 de minute.

Pentru Tourneo Courier pe benzină există un motor turbo de 1,0 litri și 123 CP - echipat fie cu o transmisie manuală cu șase trepte, fie cu una automată cu șapte trepte. Pentru a îmbunătăți eficiența aerodinamică, există un "Active Grille Shutter" și un sistem automat de pornire și oprire a motorului, ca dotare standard.

Prețurile pentru noul Tourneo Courier și pentru versiunea electrică E-Tourneo nu au fost dezvăluite, dar știm că modelul pe benzină va fi pus în vânzare primul, în vara acestui an. Versiunea E-Tourneo nu va fi pusă în vânzare până în a doua jumătate a anului 2024.