brand

Finaliștii pentru premiul "Mașina Anului 2024" au fost anunțați

Finaliștii pentru premiul "Mașina Anului 2024" au fost anunțați

În fiecare an, industria auto așteaptă cu nerăbdare anunțul finaliștilor pentru prestigiosul premiu "Mașina Anului". 2024 nu face excepție, iar lunga listă de 28 de modele a fost redusă la șapte finaliști care vor concura pentru titlul suprem.

Lista finaliștilor pentru "Mașina Anului 2024"

Juriul, format din 59 de jurnaliști auto din 22 de țări diferite, a ales următoarele modele ca finaliști (în ordine alfabetică):

  1. BMW Seria 5
  2. BYD Seal
  3. Kia EV9
  4. Peugeot E-3008/3008
  5. Renault Scenic
  6. Toyota C-HR
  7. Volvo EX30

După teste suplimentare, un ultim tur de votare va decide mașina anului 2024. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii la Salonul Auto de la Geneva, luni, 26 februarie.

Dinamica pieței auto

Interesant de remarcat este faptul că din cele șapte modele finaliste, șase sunt fie complet electrice, fie oferite în versiuni cu zero emisii. Acest lucru este o dovadă clară a direcției în care se îndreaptă industria auto, cu o concentrare tot mai mare pe vehiculele electrice.

În plus, este de notat prezența puternică a producătorilor chinezi în lista finaliștilor. De exemplu, BYD Seal este primul model al mărcii chineze care a ajuns pe lista scurtă pentru "Mașina Anului". Acesta s-a remarcat prin designul său, abilitățile de condus și prețul competitiv.

Volvo EX30, modelul compact SUV complet electric al mărcii, este un alt finalișt demn de menționat. Acesta este noul model de intrare a brandului și speră să urmeze pe urmele succesului modelului XC40, care a câștigat titlul de "Mașina Anului" în 2018.

Competiția pentru titlul de "Mașina Anului 2024" se anunță a fi una foarte strânsă, având în vedere calitatea și diversitatea modelelor finaliste. Indiferent de rezultat, este clar că viitorul industriei auto este electric.