brand

Noul Fiat 600 Hybrid: micul SUV primește anul viitor un impuls electric

Noul Fiat 600 Hybrid: micul SUV primește anul viitor un impuls electric

Poate că Fiat tocmai a dezvăluit modelul 600e complet electric, dar o altă ofertă de motorizare este pe drum cu viitorul 600 Hybrid.

Prețurile și specificațiile nu au fost încă dezvăluite, dar Fiat a anunțat detalii despre sistemul de propulsie benzină-hibrid din 600 Hybrid - răspunsul firmei italiene la modele precum Kia Niro și Ford Puma.

De asemenea, trebuie să se lupte și cu frații Stellantis ai Fiat, mulți dintre aceștia utilizând aceeași arhitectură eCMP ca și Fiat 600 Hybrid și 600e complet electric. În cazul modelului hibrid există un motor pe benzină de 1,2 litri, cu trei cilindri, cuplat la un sistem de 48V și un motor electric de 28 CP, toate acestea acționând roțile din față prin intermediul unei transmisii electrice cu dublu ambreiaj cu șase trepte.

Fiat spune că puterea electrică îmbunătățește "elasticitatea mașinii la turații scăzute și în timpul decolării, oferind șoferului un start liniștit și un răspuns prompt". Fiat susține, de asemenea, o reducere cu 15% a emisiilor de CO2 față de un model echivalent pe benzină non-hibrid, iar hibridul poate funcționa doar cu energie electrică până la 30 km/h. Deși datele privind performanțele nu au fost încă finalizate, ne așteptăm ca o putere de 128 CP să ajute 600 Hybrid să atingă un timp 0-100 km/h de aproximativ 11 secunde.

La fel ca și 600e, 600 Hybrid va fi disponibil în două niveluri de echipare. Fiat 600 Hybrid dă startul gamei, iar apoi urmează La Prima care, dacă va urma nivelurile de echipare ale lui 600e, ar trebui să primească dotări suplimentare, cum ar fi scaune din piele cu masaj, jante din aliaj de 18 inch, portbagaj cu mâini libere și încărcător wireless pentru smartphone.