brand

Vânzările de vehicule electrice Volkswagen Group au scăzut cu 24% în Europa în primul trimestru

Vânzările de vehicule electrice Volkswagen Group au scăzut cu 24% în Europa în primul trimestru

Vânzările de vehicule electrice Volkswagen Group au înregistrat o scădere de 24% în Europa în primul trimestru, în contextul în care cererea din partea clienților pentru astfel de vehicule a scăzut din cauza reducerii subvențiilor și a îngrijorărilor legate de infrastructura de încărcare.

Scăderea semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice din cadrul Volkswagen Group se datorează în principal mărcilor Volkswagen și Porsche. Astfel, vânzările mărcii Volkswagen la nivel global au înregistrat o scădere de 2,6%, ajungând la 68.200 de unități, în timp ce volumul de vânzări al mărcii Porsche a scăzut cu 53%, ajungând la 4.300 de unități.

Porsche a declarat că scăderea semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice se datorează revizuirii iminente a modelului Taycan, sedanul complet electric al mărcii.

Cu toate acestea, Volkswagen Group se așteaptă ca vânzările de vehicule electrice de la mărcile Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda și Seat/Cupra să se recupereze în acest an, datorită unui număr mare de comenzi. Grupul dispune în prezent de o comandă de aproximativ 160.000 de vehicule electrice, potrivit unui comunicat al producătorului auto. Comenzile pentru vehiculele electrice în Europa de Vest au evoluat pozitiv în perioada ianuarie - martie, când s-au înregistrat de două ori mai multe comenzi pentru astfel de modele în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, conform Volkswagen.

Vânzările globale de vehicule electrice din cadrul Volkswagen Group au înregistrat o scădere de 3% în primul trimestru, ajungând la 136.400 de unități. Cu toate acestea, în China, vânzările au crescut cu 91%, ajungând la 41.000 de unități, în timp ce în SUA volumul de vânzări a scăzut cu 16%, ajungând la 13.300 de unități.

Cele mai bine vândute modele ale grupului au fost Volkswagen ID.4/ID.5, cu 34.600 de unități vândute, urmate de Volkswagen ID.3 (26.100), Audi Q4 E-tron (22.800), Skoda Enyaq (14.000), Audi Q8 E-tron (9.600), Volkswagen ID Buzz (7.000) și Cupra Born (6.900).

Volkswagen Group are în plan să lanseze mai multe modele complet electrice în acest an, inclusiv Volkswagen ID.7 Tourer, Cupra Tavascan, Audi Q6 E-tron și Porsche Macan Electric.

De asemenea, livrările grupului pentru toate tipurile de tren de rulare au înregistrat o creștere de 3% în primele trei luni ale anului, ajungând la 2,1 milioane de unități. Principalele motoare de creștere au fost China, cu o creștere de 8% până la 693.600 de unități, America de Sud, cu o creștere de 14% până la 118.500 de unități și America de Nord, cu o creștere de 5% până la 227.100 de unități. Livrările în Europa au rămas constante, la 906.700 de unități.

În concluzie, deși vânzările de vehicule electrice Volkswagen Group au scăzut în Europa în primul trimestru, compania se așteaptă la o revenire în următoarele luni, datorită unei comenzi ridicate și a creșterii cererii în China. Lansările viitoare de modele electrice ar putea contribui și ele la creșterea generală a vânzărilor grupului.