brand

Utilizarea eficientă a soluției de curățare DPF de la GerTechTeile

Utilizarea eficientă a soluției de curățare DPF de la GerTechTeile

Automobilul a devenit o necesitate esențială în viața modernă, iar menținerea acestuia în stare optimă este crucială. În acest sens, filtrul de particule (DPF - Diesel Particulate Filter) joacă un rol vital în funcționarea adecvată a unei mașini, asigurând reducerea emisiilor dăunătoare. Filtrul DPF trebuie întreținut periodic pentru a-și menține eficiența. Aici intervine soluția de curățare GerTechTeile DPF, promițând eficiență și economie.

Ce este filtrul DPF?

Filtrul DPF este un element cheie al oricărui automobil. Rolul principal al acestuia este de a filtra și de a reține particulele periculoase care ar putea fi emise în atmosferă. Un filtru DPF poate dura între 150.000 și 300.000 km, în funcție de mai mulți factori, inclusiv starea motorului, stilul de condus și calitatea combustibilului. Un filtru DPF original poate ajunge să coste până la 3000 EUR, iar unul aftermarket poate ajunge la 1500 EUR.

Formula chimică a GerTechTeile DPF

GerTechTeile DPF dispune de o formulă chimică neutră, care nu afectează metalele prețioase conținute în filtrul DPF (aur, platină, paladiu, rodiu), menținând astfel capacitatea de filtrare după curățare. Aceasta se deosebește de alte soluții de curățare a filtrelor DPF disponibile pe piață, care sunt de obicei bazate pe acizi, solvenți sau detergenți.

Beneficiile utilizării GerTechTeile DPF?

Economie de carburant

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării GerTechTeile DPF este economia de carburant. Dacă automobilul dumneavoastră consumă în mod normal 10 litri la fiecare 100 de kilometri parcurși și parcurgeți 50.000 de kilometri pe an, curățarea cu GerTechTeile DPF poate reduce consumul cu până la 10%. Asta se poate traduce în economii de aproximativ 2500 de lei pe an.

Protecție împotriva problemelor mecanice

Un filtru DPF curat protejează motorul și componentele sale de potențiale probleme. Un filtru infundat poate cauza daune la senzorul de presiune diferențială, poate afecta turbina, supapele de evacuare, sondele Lambda și multe altele. Toate aceste piese sunt costisitoare, iar reparațiile pot adăuga costuri suplimentare considerabile.

Puterea de curățare a GerTechTeile DPF

GerTechTeile DPF are o putere de curățare extrem de eficientă și a fost special concepută pentru a reacționa doar cu depunerile de hidrocarburi și cenușă. Astfel, permite o aplicare rapidă și eficientă. Procesul de curățare durează aproximativ 30 de minute, dar cu măsurători, demontare, montare și măsurători ulterioare, poate dura aproximativ o oră.

Cum se utilizează GerTechTeile DPF?

Utilizarea GerTechTeile DPF este un proces relativ simplu. În primul rând, trebuie să porniți motorul și să-l lăsați să funcționeze la relanti până când temperatura apei din motor ajunge la 90 de grade Celsius. Apoi, identificați furtunul celui mai accesibil senzor de presiune înainte de filtrul DPF, sonda Lambda sau senzorul de temperatură la care aveți acces.

Următorul pas implică injectarea soluției de curățare în galeria de evacuare și observarea fumului alb care iese pe evacuare, semn că soluția a început să acționeze asupra depunerilor din interiorul filtrului DPF. Lăsați motorul la ralanti pentru aproximativ 3-5 minute. Apoi, accelerați la 1500-2000 de turații pe minut pentru aproximativ 15-20 de minute și observați cum pe evacuare începe să iasă un fum dens, alb, cenușiu sau negru.

Rezultatele utilizării GerTechTeile DPF

După utilizarea GerTechTeile DPF, puteți aștepta ca automobilul dumneavoastră să funcționeze ca și cu un filtru nou, fără a plăti sumele mari asociate înlocuirii acestuia. În cazul filtrelor "topite", chiar dacă nu se poate elimina partea topită a filtrului, prin curățarea celorlalte părți (laterale) se poate obține o valoare acceptabilă, sub pragul de avarie care declanșează aprinderea martorului "Check Engine". Astfel, puteți trece orice test de noxe.

Înlocuirea filtrului DPF cu unul nou

Dacă decideți să înlocuiți filtrul DPF, trebuie să știți că este recomandat să folosiți un filtru nou, original. În cazul în care decideți să achiziționați un filtru DPF original, dar Second Hand, este recomandat să treceți prin procesul de curățare cu soluția GerTechTeile DPF înainte de instalare.

Dezactivarea filtrului DPF

Dezactivarea filtrului DPF este o opțiune nerecomandată, deoarece poate avea consecințe legale și poate afecta funcționarea corectă a motorului. În plus, RAR (Registrul Auto Român) a devenit mai atent în ceea ce privește inspecțiile tehnice periodice (ITP).

Concluzii

În concluzie, utilizarea GerTechTeile DPF poate aduce multe beneficii, de la economie de carburant, până la prelungirea duratei de viață a filtrului DPF și a motorului. Este important să urmați instrucțiunile de utilizare și să luați o decizie informată înainte de a-l utiliza.

Oferta specială

Dacă ați decis să încercați GerTechTeile DPF, acum este momentul perfect. Utilizând codul de reducere "CAUTIMASINA30", veți primi o reducere de 30% din prețul curent. Aceasta este o ofertă specială de Black Friday, așa că nu pierdeți ocazia!