brand

Dacia Duster 2024 a mai pierdut din camuflaj

Dacia Duster 2024 a mai pierdut din camuflaj

Dacia Duster este un crossover fără complicații al mărcii românești axate pe buget. O nouă generație este pe drum, iar cele mai recente fotografii spion îl surprind pe acesta purtând ceva mai puțin camuflaj.

Acum, putem vedea mult mai bine nasul. Barele luminoase suprapuse se întind orizontal pe cea mai mare parte a părții frontale. Bara de protecție inferioară are o grilă mare cu un contur bloc, iar pe fiecare parte există fante verticale.

Profilul lateral are un aspect butucănos. Din păcate, camuflajul ne împiedică să vedem detaliile stilistice. Acest vehicul se deplasează pe roți cu cinci spițe groase, care se împart în formă de V la nivelul jantei.

Partea din spate are un contur unghiular pentru hatchback. Se pare că există țevi de eșapament în formă de suport. O singură țeavă de eșapament iese din partea șoferului, iar bara de protecție inferioară pare a fi o placă de protecție simulată.

Judecând după ceea ce se vede, noul Duster are un stil asemănător cu cel al conceptului Dacia Bigster (vezi mai jos). O versiune de serie a acestui model ar urma să sosească în 2025.

Nu avem încă nicio fotografie din interiorul noului Duster. Deși Dacia este o marcă cu buget redus, chiar și modelul actual are dotări moderne, cum ar fi un sistem de infotainment cu ecran tactil.

Duster se deplasează pe platforma CMF-B, care se află și sub Renault Captur, pe care îl puteți vedea în fața Daciei în câteva dintre aceste fotografii. Se pare că modelul va continua să ofere motoare cu combustie, dar ar putea primi un hibrid plug-in la un moment dat în producția de serie. Nu este clar dacă un diesel va face parte din gamă.

Dacia va construi Duster la Mioveni, în România. Se pare că modelul va debuta la sfârșitul anului 2023, iar asamblarea va începe în 2024.

Duster se numără printre cele mai importante producții ale Dacia. Compania a mișcat 197.100 de exemplare în Europa în 2022 și peste două milioane de la lansarea vehiculului în 2010.