brand

După Audi și Toyota dorește să-și transfere producția de vehicule electrice în Statele Unite

După Audi și Toyota dorește să-și transfere producția de vehicule electrice în Statele Unite

Audi și Toyota au planuri de a-și muta operațiunile de producție a vehiculelor electrice în Statele Unite.

Datorită stimulentelor fiscale oferite de Statele Unite, mai mulți producători auto au anunțat că doresc să-și mute o parte din producția de mașini electrice peste Ocean. Toyota este una dintre companiile care au discutat această posibilitate, propunându-se să se concentreze pe tranziția către un viitor electric. De asemenea, Audi a confirmat că va deschide o fabrică de mașini electrice în Statele Unite.

Conform Motor1, conducerea Audi a anunțat recent că are planuri de a deschide o fabrică de vehicule electrice în Statele Unite pentru a profita de subvențiile acordate prin Legea Reducerea Inflației (IRA). Proiectul IRA al administrației Biden are un buget estimat de 430 de miliarde de dolari, incluzând prevederi pentru reducerea emisiilor de carbon și stimularea producției interne.

În momentul de față, Grupul Volkswagen nu are o fabrică în Statele Unite. Însă, grație legii promovate de guvernul american, construirea unei fabrici pe celălalt mal al Oceanului pentru producția de mașini electrice devine o idee foarte atractivă. Markus Duesmann, directorul general al Audi, a declarat pentru Reuters că în viitor Grupul Volkswagen va produse aici mai multe mașini electrice pentru piața americană față de momentul actual.

Toyota intenționează să aibă o fabrică de baterii in Statele Unite ale Americii

Toyota, compania japoneză, nu se află printre străinii care ignoră subvențiile oferite de către autoritățile americane, noua conducere a acestei companii anunțând planuri în această privință. CEO-ul Koji Sato a declarat recent că intențiile Toyota sunt de a se concentra mai mult pe electrificare pe parcursul anilor viitori.

Toyota a anunțat că va lansa o platformă dedicată modelelor cu propulsie electrică în anul 2025. În plus, japonezii intenționează să construiască mașini electrice în Statele Unite începând din vara aceluiași an. De asemenea, marca japoneză planifică să deschidă o fabrică de baterii în Carolina de Nord în același an.