brand

Dacia Duster 2024 - Lansare în primăvara anului viitor la salonul auto de la Geneva

Dacia Duster 2024 - Lansare în primăvara anului viitor la salonul auto de la Geneva

Dacia, brandul de buget al Grupului Renault, se pregătește să lanseze a treia generație Duster în cadrul Salonului Auto de la Geneva din februarie 2023.

Dacia Duster, cel de-al doilea cel mai bine vândut model al mărcii în Europa, se pregătește pentru o schimbare majoră. Noul Duster va fi bazat pe platforma CMF a Grupului Renault, pe care o împarte cu Nissan. Această platformă este deja utilizată de Dacia pe modelele Sandero și Jogger.

În ciuda apropiatei sale înlocuiri, Duster a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 7,5% la 122.203 de unități în primele nouă luni ale anului, potrivit datelor de la Dataforce. În același timp, vânzările modelului Sandero, cel mai bine vândut model al Dacia în Europa, au crescut cu 18% la 175.012 unități.

Dacia a construit peste 2,2 milioane de unități Duster în ultimii 13 ani. Prima generație a fost lansată în 2010, urmată în 2017 de modelul de a doua generație.

Grupul Renault planifică un rol central în revenirea Salonului Auto de la Geneva, care a fost anulat în martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Se așteaptă ca între 30 și 40 de mărci auto să participe la ediția de anul viitor a expoziției, care este programată să aibă loc între 26 februarie și 3 martie. O listă completă a expozanților va fi publicată cu o lună înainte de eveniment.

Deși se așteaptă ca un număr mare de mărci auto să fie prezente, producătorii germani de automobile precum BMW și Audi au declarat că vor absenta.

Cu o lansare programată pentru primăvara anului viitor, a treia generație Duster promite să fie un punct de atracție major la Salonul Auto de la Geneva 2023. Cu o platformă îmbunătățită și o creștere solidă a vânzărilor în ciuda apropiatei sale înlocuiri, Duster pare să continue trendul ascendent al mărcii Dacia în industria auto europeană.