brand

Noul Cupra Tavascan 2024: preț, specificații și data de lansare

Noul Cupra Tavascan 2024: preț, specificații și data de lansare

Acesta este noul Cupra Tavascan. Este un SUV electric care împarte părți cu Volkswagen ID.4 și ar putea înlocui Cupra Ateca atunci când va fi pus în vânzare în 2024. Citește mai departe pentru tot ce trebuie să știi.

Noul Cupra Tavascan a fost surprins în teste înainte de debutul oficial din 2024. Acest SUV electric va împărți componente cu Volkswagen ID4 și Skoda Enyaq și se va inspira foarte mult din conceptul Tavascan din 2019.

Va oferi o alternativă la mașini precum Kia EV6 și Volvo C40, iar autonomia așteptată este de 450 de kilometri.

Noul Cupra Tavascan 2024: preț, specificații și data de lansare

Acesta este prototipul Cupra Tavascan din 2019, iar aspectul său este impresionant. Cupra a confirmat că versiunea de producție va arăta foarte asemănător cu aceasta, iar un prototip a fost văzut în teste.

Noul Cupra Tavascan 2024: preț, specificații și data de lansare

Habitaclul conceptului Cupra Tavascan arată destul de interesant, însă te poți aștepta ca versiunea de producție să fie ceva mai îmblânzită. Asta nu înseamnă că designul se va schimba complet, iar acel ecran tactil va fi aproape sigur preluat. Acesta seamănă puțin cu cel de pe Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq.

Conceptul Cupra Tavascan are doar patru locuri - vă puteți aștepta ca mașina de serie să vină cu cinci locuri. Totuși, Cupra nu a confirmat dimensiunile interioare ale conceptului Tavascan, dar vă puteți aștepta ca acesta să aibă dimensiuni similare cu cele ale lui VW ID5 și Skoda Enyaq iV Coupe, astfel încât ar trebui să existe suficient spațiu la interior pentru pasageri și bagajele acestora. Totuși, linia înclinată a acoperișului va afecta probabil spațiul pentru cap în spate.

Conceptul Cupra Tavascan are o baterie de 77 kWh și o autonomie de 450 de kilometri. Probabil că aceasta va fi aceeași baterie pe care o puteți obține în versiunea de top a modelului Cupra Born. De asemenea, veți primi două motoare electrice, unul pentru roțile din față și unul pentru cele din spate, care produc 306 CP și lansează mașina de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde.

Aceste statistici sunt foarte asemănătoare cu cele ale viitorului Skoda Enyaq iV vRS - această mașină va împărți bateria și motoarele cu noul Tavascan.

Va trebui să aveți răbdare dacă Cupra Tavascan pare a fi SUV-ul electric de familie pentru dumneavoastră, deoarece nu va ajunge în showroom-uri până în 2024.

Pentru că este încă departe de a fi pus în vânzare, nu se știe încă cât va costa Cupra Tavascan. Pe baza prețului altor SUV-uri electrice de dimensiuni similare, precum VW ID4 și Skoda Enyaq, vă puteți aștepta la prețuri cuprinse între 45.000 și 55.000 de euro.